Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz pedofiller fakir ülkelerdeki çocukları hedef alıyor

Ulusal Suç Ajansı (NCA), internet ortamlarında çocuklara yönelik cinsel tehdit oluşturan on binlerce İngiliz vatandaşının, yoksul ve savaştan zarar gören ülkelerdeki mağdur çocukların peşine düştüğünü söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre Filipinler, çocuk istismarı konusunda ticari merkez olarak tanıyor. Ulusal Suç Ajansı; Kenya, Kamboçya, Vietnam, Tayland ve diğer ülkelerdeki çocukların giderek daha fazla risk altında olduğunu belirtirken geniş bant erişimi ve ücretsiz şifreli teknolojinin dünya genelinde yayılması konusunda uyarıda bulundu. Ulusal Suç Ajansı’nda internet ortamındaki çocuk istismarı konusunu inceleyen uzman Rob Jones, “Gelişmekte olan ülkelerde çocuklara yönelik artan bir tehdit var. Ülkeler hızla ilerleyen teknolojilere ayak uydurmazsa bu tehdidin büyümesi olasıdır.” dedi.

80 bin İngiliz vatandaşı cinsel taciz tehdidi oluşturuyor

80 bin İngiliz vatandaşının çevrimiçi ortamda çocuklara yönelik cinsel tehdit oluşturduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Jones, “Bu kişiler uçtan uca ücretsiz şifrelenmiş teknolojilerden  yararlanıyor ve canlı yayın yoluyla kötüye kullanım konusunda ciddi riskler oluşturuyor. ” dedi.

Potansiyel risk altındaki çocukların sayısını bilmenin imkansız olduğunu belirten Jones, şunları ekledi: “Burada on binlerce potansiyel fail varsa, dünyanın başka ülkelerindeki çocuklar da ABD, Kanada ve Avrupa’da yaşayan suçlular tarafından hedef alınacak.

İngilizlerde yabancı çocuklara karşı siber cinsel suçlarda giderek bir artış var. Geçtiğimiz yıl Devon’dan 39 yaşındaki Alain Charlwood-Collings 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra Filipinler’de 46 farklı çocuğun tacizine ilişkin 100 saatlik bir kayıt için 33 bin Euro ödedi.

İngiltere merkezli çocukları internet ortamındaki sömürüden ve istismardan korumaya çalışan Ecpat, Ulusal Suç Ajansı gibi ajanslara çevrimiçi çocuk cinsel istismarının büyümesi ve ticarileşmesi ile mücadele etmek için yeterli kaynaklara sahip olması gerektiğini söyledi. Ecpat İngiltere CEO’su Bharti Patel, Birleşik Krallık’ta failleri tanımak için teknoloji geliştirdiklerini ancak asıl endişelerinin binlerce kilometre uzaklıktaki çocukları tespit etmenin zorluğu olduğunu belirtti. Patel, Ulusal Suç Ajansı’nın acilen bu suçlarla başa çıkmak için gereken kaynaklarını edinmeleri ve uluslararası müdahaleyi kolaylaştırmaya yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

Ağustos ayında İngiliz hükümeti, yetkililerin pedofilleri izleme konusunda destek vermek için Kenya’da bir siber güvenlik merkezi finanse ettiğini açıkladı.Bunun büyüyen bir tehdit olduğunu söyleyen Jones “Bu durum artan bir farkındalık ile eşleştiriliyor ve şu anda dünya çapında 84 ülke ile bu konudaki yanıtımızı büyütmek ve geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.

“Nerede olursanız olun sizi adalete teslim edeceğiz”

 İstismar konusunda tavizleri olmadığını belirten Rob Jones, “Bir İngiliz vatandaşıysanız ya da İngiliz ikametgahınız varsa ve bu suçları işliyorsanız, nerede olursanız olun sizi suçlar ve sizi adalete teslim ederiz.” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.