Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Virgin Galactic şirketi haftalar sonra uzaya ulaşacak

Uzay seferleri düzenlemek için kurulan Virgin Galactic şirketinin kurucusu ve CEO’su Richard Branson, ilk uzay yolculuğunun birkaç hafta içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. BBC’nin haberine göre Branson, “Aylar içinde değil sadece birkaç hafta içerisinde uzayda olmalıyız. Daha sonra kendim de birkaç ay içinde uzaya gideceğim” dedi.

İnsanları uzaya ulaştırmak için çok beklemeyeceklerini belirten Branson, Elon Mask ve Jeff Bezos ile, uzaya gitmek üzere ilk ücreti ödeyecek yolcu için yarışıyor. 2004 yılında kurulan şirket ilk olarak, 2009 yılının başından itibaren turistler için yörünge altı uzay yolculuğuna söz verdi. Ancak Ekim 2014 yılındaki ölümcül kaza, Branson’ın bu hedefini ertelemesine sebep oldu.

Kazadan bu yana ilk test uçuşu

Virgin Galactic bu yılın başında, 2014 yılındaki kazadan sonra ilk kez SpaceShipTwo yolcu roket gemisinin süpersonik test uçuşunu tamamladı. 67 yaşındaki multimilyoner Branson’ın bu yıl nisan ayından önce bir uzay uçuşunda yer alması bekleniyordu.

 

Yüksek talep var

BBC Radyo 4’ün “You and Yours” programına verdiği röportajda; astronotluk, santrifüj ve fitness eğitimi aldığını söyleyen Branson, uzay turizmi için de büyük talep olduğunu belirtti. Bu talebi karşılamak için ellerinden geldiğince fazla uzay gemisi üretmenin kendilerine bağlı olduğunu söyleyen Branson, “10 kişiyle dolu bir odaya sahip olsaydım, 10 kişiden 8’i parayı ödeyebiliyorsa uzaya gitmeyi çok isterdi” dedi.

Branson’ın bu açıklaması, uzay turizmi yarışında rakibi olan Elon Musk’ın SpaceX şirketinin, Ay’ın etrafında uçmayı planladığı ilk özel yolcuyu açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. 2023 yılı için planlanan bu yolculuğun önemi ise 1972’den beri insanlar tarafından yapılan ilk Ay yolcuğu olması.

Amazon.com’un kurucusu Jeff Bezos’un kurduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ise 2019’a kadar uzay yolculuğunu yapacağını açıkladı. Bu ayın başlarında da Blue Origin; Airbus, Avrupa Uzay Ajansı, Agencia Espacial Mexicana ve Fransız inşaat şirketi Vinci Construction ile birlikte, Ay’ın kaynaklarını kullanmak ve orayı kolonileştirmek için için kâr amacı gütmeyen bir grup kurmuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.