Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis: “Kürtaj yaptırmak kiralık katil tutmak gibi”

Katolik dünyasının lideri Papa Francis, kürtajla mafyanın işlediği cinayetleri kıyaslayarak, kürtaj yaptırmanın kiralık katil tutmakla eşdeğer sayılabileceğini söyledi.

Her çarşamba Aziz Petrus Meydanı’nda takipçilerine seslenen Papa Francis, bu haftaki vaazında, genellikle hazır bir şekilde evine gönderilen konuşma metninin hayli dışına çıktı. “Henüz gelişmekte olan masum ve savunmasız bir hayatı sonlandırma eylemi nasıl medeni, tıbbi ya da en basit şekliyle insani olabilir?” diyen Papa, şöyle devam etti: “Hamileliği sonlandırmak, bir insanı ortadan kaldırmaya benziyor. Problemi ortadan kaldırmak için bir insanı öldürmek, kiralık katil tutmak gibidir.”

Daha sonra meydanı dolduranlara “Sizce bir sorunu çözmek için kiralık katil tutmak adil bir yöntem mi?” diye soran Papa, kalabalıktan “Hayır!” yanıtını aldı.

1,3 milyarlık Katolik dünyasının lideri ayrıca, ailelerden hasta çocukları reddetmemelerini de isteyerek “Hamilelik sırasında aileler doğacak bebeklerinin hastalandığını keşfettiklerinde aslında gerçekle yüzleşebilmek ve korkularının üstesinden gelebilmek için dayanışmaya ve yakınlığa ihtiyaç duyuyorlar. Fakat bunun yerine hamileliğin hızlıca sonlandırılmasına dair acımasız bir tavsiye alıyorlar” dedi.

Arjantin’deki kürtaj tartışmalarının da merkezindeydi

Nisan ayında yaptığı bir açıklamada, “Yoksullara ve muhtaçlara yardım etmek en az kürtaja karşı çıkmak kadar önemlidir” diyen Francis, kendisinden önceki papalardan çok daha liberal olduğu düşünülse de, aile planlaması ve cinsellik konularında Vatikan’ın öğretilerine bağlı kalmış gibi gözüküyor.

Papa Francis, vatandaşı olduğu Arjantin’de bu yıl yaşanan kürtaj tartışmalarına da müdahil olmuş ve kürtajı serbest bırakan yasa tasarısına karşı çıkmıştı. Papa’nın sözlerine Arjantin Başpiskoposu, “Kürtajın yerine savaşlardan, sömürüden, israf kültüründen söz etmek daha doğru olur” diye tepki göstermişti. Binlerce Arjantinli de Papa’yı protesto etmek için Katolik Kilisesi’nden ayrılmıştı. Bütün bu tartışmaların ardından, tercihe bağlı kürtajı gebeliğin 14. haftasına kadar serbest hale getiren tasarı Senato’daki oylamada 31’e karşı 38 oyla reddedilmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.