Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da 34 yaşındaki bir İngiliz, bisiklet kullanırken bir avcının kaza kurşunu ile yaşamını yitirdi

Cumartesi günkü olay, Fransız Alplerinin kayak merkeziyle ünlü Les Gets bölgesinde meydana geldi. 22 yaşındaki avcı, İngiliz bisikletçiyi kaçan bir hayvan ile karıştırınca tek el ateş etti.

Bisikletçinin üzerinde trafik için gerekli parlak renkli kıyafetler ve kaskı olduğu bu yüzden de kolaylıkla ayırt edilebildiği belirtildi. Bisikletçinin rotasının, sirkülasyonu yüksek bir yolda olduğu ve avcıların o bölgede dikkatli davrandıkları da biliniyor.

Akşam saatlerinde yaşanan olayda, hem ziyaretçi sayısının azalmış olması hem de görüş mesafesinin düşmesi, avcının sporcuyu ayırt edememesinin olası nedenleri olarak gösteriliyor. Bölge savcısı da yaptığı ilk açıklamada olaya ölümlü kaza olarak eğildiklerini ve planlı bir cinayet ile karşı karşıya olmadıklarını belirtti.

Kurbanın uzun zamandır Fransa’da yaşadığı ve son dönemde de bölgede bir restoran işlettiği bilgisi verildi. Olaydan sonra şok geçiren avcı ise hastaneye kaldırıldı. Yetkililer avcının kasıt olmadan adam öldürme suçlamasıyla yargılanacağını duyurdu.

Fransa’da av kazaları oldukça yaygın; ülkede 2016 yılında 18 kişi bu tip kazalar sonucunda hayatını kaybetti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.