Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aktivist Manal el Şerif: “Suudi Arabistan’ı terk edin, sistemle savaşmayın, umut etmeyin”

Aktivist Manal el Şerif’in 2011 yılında Suudi Arabistan’da kadınların araba kullanma yasağına karşı başlattığı kampanya büyük ses getirmiş, Eylül 2017’de Kral Salman bin Abdülaziz el Suud’un yayınladığı kararnameyle yasak kalkmıştı. Kararda önemli payı olduğu düşünülen Manal konuyla ilgili olarak “Suudi Arabistan bir daha asla eskisi gibi olmayacak” diye konuşmuştu.

New York Times’ın dünyanın en güçlü 10 kadını arasında gösterdiği Manal, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybolmasının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili, Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

https://twitter.com/manal_alsharif/status/1051451006620336128

Manal el Şerif, “Hayatımda ilk kez Suudi Arabistan’ın daha iyi bir ülke olması hakkında umutsuzum. Gençliğimi radikalizmle kaybettim, kariyerimi bir araba sürebilmek için kaybettim, çocuğumu tarih öncesi hukuk sistemi yüzünden kaybettim, vatanımı ifade özgürlüğü için kaybettim” dedi.

Suudi Arabistan’ın daha önce de böyle olaylara sahne olduğunun altını çizen Manal, Loujain al-Hathloul adlı kadın hakları aktivistini de hatırlattı ve “Bölgeyi tam zamanında terk ettiğim için minnettarım. Eğer gidebiliyorsanız aklınızdan ve haysiyetinizden kalanlar ile gidin, lütfen yapın! Sistemle savaşmayın, umut etmeyin, konuşmayın, hayal etmeyin, nefes almayın, sadece terk edin” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.