Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de gündem Trump muhaliflerine yollanan el yapımı bombalar

ABD’de gündemde dünden bu yana, New York’tan Florida’ya, Kaliforniya’dan Washington’a Başkan Trump muhalifi birçok ismin ev veya işyerine yollanan el yapımı bombalar var. Ara seçimlere iki hafta kala birçok Demokrat’a veya Demokratlara yakın isme postayla şüpheli paketler yollandı.
Hedef alınan, eski Dışişleri Bakanı ve Trump’ın başkanlık seçimindeki rakibi Hillary Clinton, eski Başkan Barack Obama, Demokrat Kongre üyesi Maxine Waters, Açık Toplum Enstitüsü’nün kurucusu George Soros, CIA eski Direktörü John Brennan gibi isimlere son olarak eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Trump’a muhalifliğiyle bilinen aktör Robert de Niro eklendi.
Şu ana dek “boru bombası” olarak tarif edilen bombalardan hiçbiri patlamadı ve kimse yaralanmadı. Yapılan incelemelerde yollanan paketlerin birbirine benzer özellikler taşıdığı tespit edildi. Yakınlarında şüpheli bir paket bulunan ve  ABD Başkanı Donald Trump tarafından göreve geldiği günden bu yana “sahte haber” olarak nitelenen CNN televizyonuna konuşan bir uzman, bombaların korku ve panik ortamı yaratmayı hedeflediğini söyledi.
Olayın ardından Başkan Trump ulusal birlik çağrısında bulundu ve “Her tipten siyasi şiddet demokrasimize saldırıdır. Şiddete prim tanıyan hiçbir ulus varlığını sürdüremez. Bu tip zamanlarda bir araya gelmeliyiz” dedi. Trump konuşmasının devamında ise siyasetin sertleşmesinin sorumlusu olarak medyayı gösterdi. CNN International, New York Times gibi medya organları ise Trump’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.