Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IBM 34 milyar dolara Red Hat’i satın alıyor

Amerikalı teknoloji devi IBM, bulut bilişim ve yazılım şirketi Red Hat’ı 34 milyar dolara satın almak için anlaştı. IBM, “Hybrid Cloud” adı altında bulut bilişim hizmetleri konusunda büyümeye devam edecek.

Red Hat özellikle Linux tabanlı yazılımlarda, bulut bilişim hizmetlerinde, yapay zekâ mimarisinde, kullanıcı dostu otonom asistanlarında ve büyük server hizmetlerinde hizmet verebiliyor. İki şirketin bir araya gelmesi ile Microsoft, Google, Amazon gibi devlere bulut bilişim konusunda hizmet verilmeye devam edilecek.

IBM CEO’su Ginni Rometty yaptığı açıklamada, “Red Hat’i satın almamız bütün dengeleri değiştirecek. Dünyanın bir numaralı hibrit bulut sağlayıcısı haline gelen IBM, şirketlerin bulut alanında daha fazla iş yapabilmelerini sağlayacak çözümler sunacak” dedi.

Gerçekleşen bu satın alma, yazılım şirketleri arasında görülen en büyük anlaşma oldu. IBM Red Hat’i hisse başına nakit 190 dolar ödeyerek satın aldığını açıkladı. Böylece IBM, Red Hat’i almak için nakit olarak 34 milyar dolar ödedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.