Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: “1930’lar Avrupası ile bugün arasında çarpıcı bir benzerlik var”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ouest France’a dün verdiği demeçte, Avrupa’nın günümüzdeki siyasi koşullarıyla 1930’lu yıllar arasında şaşırtıcı bir benzerlik olduğunu ve bunu çok çarpıcı bulduğunu söyledi.

Macron “1929 ekonomik buhranı sonrası Avrupa’yı bölen ve gündelik hayatı belirleyen korkuların ve milliyetçi çıkışın metodik olarak bugün de ortaya çıktığını görüyorum” dedi. Macron ayrıca, bu duruma karşı cumhuriyetçi ve demokrat değerleri taşıyan bir direniş sergilenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Macron bu vesileyle, bugünün Avrupa siyasal yapısının çok taraflı ve egemen olması gerektiğini ifade etti. Avrupa’nın milliyetçiler ve dış güçler tarafından bölünme riski taşıdığını belirten Macron, dış güçler derken ABD, Çin ve Rusya’yı kastettiğini sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.