Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mühdan Sağlam: “120 AVM’nin batma ihtimali bankacılık sektörünü de olumsuz etkileyecek”

Gazete Duvar yazarlarından Mühdan Sağlam, “120 AVM borçlu: Banka el koyabilir” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıda Sağlam, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) pazartesi günü açıkladığı ekim ayı enflasyon verileri üzerinden hükümetin eylem planına ve alışveriş merkezlerinin (AVM) akıbetine mercek tuttu. Medyascope.tv olarak Mühdan Sağlam ile enflasyon rakamlarını ve kapatılmak üzere olan AVM’lerin durumunu konuştuk.

“Dolar kurunda eylül ayındaki sert tırmanmayla birlikte AVM’ler mağdur haline geldi” 

Bakanlığın resmi verilerine göre şu anda 396 tane AVM olduğunu söyleyen Sağlam, dolar kurunda eylül ayında yaşanan sert tırmanmayla birlikte AVM’lerin mağdur haline geldiğini söyledi. Sağlam, Türkiye ekonomisinin kısa vadeli ranta dayandığını, ileriye dönük projeksiyonu göze almadığını belirtti ve “120 AVM’nin batma ihtimali sadece AVM’ler açısından değil, bankalar açısından da kritik. Çünkü bu bankalar da AVM’lerin sahiplerine vermiş oldukları krediyi dışardan borç alarak, başka finansal kuruluşlardan ödünç alarak vermişlerdi. Dolasıyla söz konusu AVM’lerin bankalardan aldıkları krediyi ödeyememeleri ve batmaları durumunda bankacılık sektörünün olumsuz etkileneceğini, bunun da Türkiye ekonomisinin negatif bir seyre doğru götüreceğini göreceğiz” dedi.

Söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.