Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alparslan Kuytul hakkında bir tahliye, bir tutukluluğa devam kararı

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” ve “silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçlarından tutuklu olarak yargılanan Alparslan Kuytul, Bolu’daki cezaevinden duruşmaya görüntülü ve sesli iletişim sistemiyle bağlanarak savunmasını yaptı.

Duruşmaya SEGBİS ile katılan Kuytul, davaya konu konuşmalarında siyasi analiz yaptığını söyleyerek, üzerine atılan suçlamaları reddetti. Kuytul’un, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “terör örgütüne yardım” suçlamalarıyla yargılandığı davada tahliyesine karar verildi.

Kuytul’un, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duygularını istismarı suretiyle dolandırıcılık” iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamındaki tutukluluğu ise devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.