Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pervin Buldan: “Açık açık söylüyoruz, AKP ile görüşeceğiz. 31 Mart günü AKP ile görüşeceğiz”

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Buldan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Gelecek on yıllarımızı belirleyecek bir niteliğe sahiptir bu yerel seçimler”

“Yerel seçim çalışmalarımızı kapsamlı olarak yürütüyoruz. 40’ı aşkın il ve 500’ü yüzü aşkın ilçede halkımızla bir araya geldik. Seçim takvimimiz bir şekilde oluşmuş oldu. Bölgede Kürt partileri ile, batıda ise tabanda en geniş ittifakı yaratma çabasındayız. Adaylarımızı, halkımızın tercihleri doğrultusunda belirleyeceğiz. Adaylık başvurularının değerlendirilmesi ve ittifak görüşmelerini de en kısa sürede sonlandıracağız. Bu ülkede demokrasiyi, barışı, özgürlükleri isteyen herkesi HDP çatısı altında siyaset yapmaya, HDP’ye başvuru yapmaya, aday olmaya davet ediyoruz. Yerelde iktidar yürüyüşümüzü kararlı ve emin adımlarla sonuca doğru götüreceğiz. Gelecek on yıllarımızı belirleyecek bir niteliğe sahiptir bu yerel seçimler. Yerelin de ötesinde, merkezi de belirleyecek bir seçim olacaktır. Tek adam rejimini Saray’a hapsedecek ve çözülme sürecini hızlandıracaktır. Demokratik siyaseti parlamentodan silemediler, yerel yönetimlerden de silmelerine asla izin vermeyeceğiz, yerel yönetimleri AKP’nin faşist zihniyetine teslim etmeyeceğiz. 31 Mart bu iktidardan kurtulmak için tarihi bir fırsattır. Tüm demokrasi güçlerinin, faşizmin bu baskısı karşısında bir araya gelmesi tarihsel bir zorunluluktur. Partimiz bütün kimliklerin, bütün inançların özgürlük mücadelesinin öncüsüdür. Halklar, ezilenler, yoksullar, emekçiler ittifakının oluşması için çaba göstereceğiz. Demokratik talepler etrafında kurulacak ittifaka her zaman kapımız açıktır. Yukarıdan aşağıya tüm süreçlerin kamuoyu önünde gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Halkımızın karşı olduğu hiçbir şeye evet demeyeceğiz.”

“Kayyımların yaptığı usulsüzlükler Sayıştay raporlarıyla da belgelendi”

“AKP’nin her defasında kayyımlara sarılması, izledikleri siyasetin toplumda bir karşılığının olmamasındandır. Kayyımların olduğu yerlerde, AKP’lilerin halkın karşısına çıkacak yüzü kalmamıştır. Bu kayyımların yaptığı usulsüzlükler Sayıştay raporlarıyla da belgelendi. Muhtemelen Recep Bey, Sayıştay’ın başına da kayyım atayacaktır. Önce belediyelerimizi, sonra da kaynaklarını gasp ettiler.

Buradan gaspçı kayyımlara maruz kalan halkımıza sesleniyoruz: Hiç merak etmeyin, o kayyımları yargılanmak üzere Ankara’ya göndereceğiz, o koltuklara da halkın temsilcileri oturacak. Çaldıkları paraları, arsaları geri alıp hepsini hizmetinize sunacağız. Elbet bir gün bu ülke hak ettiği adalete kavuşacak ve onları halkla beraber yargılayacağız.”

“AKP ile 31 Mart tarihinde sandıklarda görüşeceğiz!”

“Neymiş? HDP, AKP’yle gizli gizli görüşüyormuş. Şunu açık bir şekilde söyleyelim; görüşmüyoruz ama görüşeceğiz. Saatini, tarihini de verelim. 31 Mart tarihinde sandıklarda görüşeceğiz AKP ile. Bizler bir halkın iradesine tecrit uygulayan, halkın belediyelerini gaspçı kayyımlara teslim eden, Yüksekdağ’ı, Demirtaş’ı, milletvekillerimizi cezaevinde tutan, Türkiye’nin demokrasi güçlerine zulmeden, işçilere kan kusturan bir zihniyet ile görüşmeyiz.”

“AKP sağlığa zararlıdır”

“Hekimlerin mesleğini icra etmemesi için AKP adeta duvar örüyor. Zaten sorunlu olan sağlık sistemini, AKP daha da sorunlu hale getiriyor. AKP, KHK’ye sığınarak doktorluk yapmayı yasaklıyor. Bir kez daha söylüyoruz: AKP sağlığa zararlıdır. OHAL KHK’leri ile, kamu emekçileri tamamen keyfi bir şekilde işten atıldılar. Emekçiye savaş açan bir iktidar ile karşı karşıyayız, işte asıl darbe budur. AKP Genel Başkanı, Türkiye’de istihdamın yükseliş gösterdiğini söylüyor. Saray’da istihdam artmış olabilir ancak Saray’ın penceresinden dışarı baktığınız zaman bir halkın sefaletini elbette ki göremezsiniz. TÜİK’e göre istihdam oranı 2002’den bu yana yılda binde 2 oranında artmış. Herkes bilsin ki bu KHK yönetimiyle halk daha fazla yoksullaşacak. Ülkenin iflasa doğru gittiğini görmüyorlar. İşçilere sefalet ücretinin reva görüldüğünü, iş cinayetleriyle işçilerin ölüme sürüklendiğini görmüyorlar. TARİŞ işçileri sendikaya üye oldukları için gözaltına alındı. Buradan bütün işçilere sesleniyoruz, onların yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu gidişata artık dur denmesi gerekiyor. Herkesi, bu darbe sürecine karşı topyekûn mücadeleye çağırıyoruz.”

“Ortada, bir halkın kimliğini, onurunu koruma sorunu vardır”

“Leyla Güven hukuksuz bir şekilde cezaevinde rehin olarak tutuluyor. Leyla arkadaşımız, tecridin sadece bir kişiye değil bir halka uygulandığını belirterek süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladığını duyurdu. Biz de buradan kendisini desteklediğimizi belirtiyoruz. Bu eylemi, hepimize yönelik bir eleştirisi olarak görüyoruz. Bu eleştiri karşısında daha çok mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması, tüm Ortadoğu’nun yararınadır. Ortada, bir halkın kimliğini, onurunu koruma sorunu vardır. Bu sorunları ancak tam hak eşitliği ile çözebiliriz.”

“Eşitçe ve özgürce bir yaşamı hep birlikte kuracağız”

“Afrin’den iğrenç duyumlar alıyoruz arkadaşlar. Çetelerin bir yandan yağma ve talana devam ederken bir yandan da kadın ve çocukları kaçırarak fidye istediklerini duyuyoruz. Şimdiye kadar Afrin sınırında duvar ören Türkiye, işgali devam ettirmek için Afrin’e doğrudan sınır kapısı açmıştır. Bunlar IŞİD’le petrol ticareti yapıyorlardı, Sarraf’la altın ticareti yapıyorlardı, şimdi de çetelerle ticaret yapıyorlar. Bu savaş suçlarının bedelini Saray rejimi elbette ki ödeyecektir.”

“Son olarak bugün AİHM’de, Cizre’deki vahşet bodrumları ile ilgili bir dava görülüyor. Biz de buradan bu davayı takip ediyoruz, bu insanlık suçunu işleyenlerin er geç cezalandırılacağını biliyoruz. Bize düşen mazlumun, haklının yanında yer almaktır. Güçlenerek milyonlar olarak, eşitçe ve özgürce bir yaşamı hep birlikte kuracağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.