Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo şehir merkezini tamamen “yayalaştırmak” istiyor

Fransa’nın başkenti Paris’i 2014 yılından bu yana yöneten sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo, şehrin merkezindeki dört bölgeyi “yayalaştırmayı” planlıyor. Hidalgo’nun planına göre, bu dört bölgede sadece elektrikli araçlar için küçük bir yol bulunacak.
Bir sonraki dönemde belediye başkan adayı olup olmayacağını hâlâ açıklamayan Hidalgo, seçilmesi halinde bu projeyi yaşama geçirmeyi planlıyor. “Paris nefes alıyor” projesinin ilk adımı olarak dört bölgenin her ayın ilk pazar günü yayalaştırılması düşünülüyor. 2019 yılından itibaren ise bölgelerin her pazar günü trafiğe kapatılması proje dahilinde.
Pompidou Merkezi, Notre Dame Kilisesi, Marais gibi kültürel ve turistik mekanları içine alan dört bölgedeki yayalaştırma projesi, Hidalgo’nun hava kirliliğiyle mücadele alanında attığı adımlara paralel ilerleyecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.