Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

20 günün ardından Dünya Satranç Turnuvası’nı Norveçli Magnus Carlsen kazandı

Londra’da düzenlenen Dünya Satranç Turnuvası’nın finalinde Norveçli Magnus Carlsen, ABD’li rakibi Fabiano Caruana’yı 12 maçın ardından oynadıkları Armageddon adı verilen hızlı oyunda yenmeyi başararak şampiyon oldu.

20 gün ve yaklaşık 50 saat devam eden final mücadelesinde oynanan 12 oyun, 6 – 6 berabere tamamlandı. Beraberliğin bozulmaması üzerine hızlı oyunlara geçildi. Oynanan dört süreli oyunun üçünü kazanan Carlsen dünya şampiyonluğunu kazandı. Böylece 132 yıllık Dünya Satranç Turnuvası tarihinin en uzun oyun süresi ile yeni bir rekor kırılmış oldu.

Magnus Carlsen 4’üncü kez dünya şampiyonluğunu elde etti. 1972 yılından beri şampiyonluktan uzak kalan ABD, Fabiano Caruana ile de bu durumu değiştiremedi. ABD en son Bobby Fischer’in Sovyet oyuncu Boris Spassky’yi mağlup etmesi ile satranç dünya şampiyonluğu kazanmıştı.

Dünya satranç genel klasmanında uzun senelerdir birinci sırada olan Carlsen 550 bin euroluk ödülü alırken, Caruana ise genel klasmandaki ikinciliğini koruyarak 450 bin euroluk ödülü kazanmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.