Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eşzamanlı FETÖ operasyonlarında çok sayıda gözaltı var

Ankara, İstanbul, Kayseri ve Konya merkezli olmak üzere birçok ilde FETÖ operasyonu düzenlendi. İstanbul’da düzenlenen operasyonda 96 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Operasyon, Kaynak Holding ve bünyesindeki şirketlerde yapılan aramalardan elde edilen veriler üzerine yapıldı. Gerçekleştirilen aramalarda, Fethullah Gülen’in talimatlarıyla örgüt üyelerine motivasyon sağlamak amacıyla “Mizandan Kırmızı Pasaportla Geçecekler” başlığıyla bir “Cennet Listesi” hazırlandığı saptandı. Söz konusu listede isimleri bulunan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

Listelerde adı geçen 96 kişinin yakalanması için harekete geçen emniyet güçleri, 55 kişiyi gözaltına aldı. Listede, Fethullah Gülen, Kemal Batmaz, Harun Şahin ve 17-25 Aralık kumpas dosyalarını yürüten resmi görevli isimlerin de bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyeti’ne getirildi.

Ankara’da 10 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi, özel ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı olan ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 10 şüpheli hakkında Ankara’da gözaltı kararı verilerek yapılan operasyon sonucunda, 7 şüpheli yakalandı. 

Kayseri’de 45 gözaltı

Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde FETÖ’ye yönelik 2 ayrı operasyon başlattı. FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen ‘askeri mahrem yapılanması’ ve ‘gaybubet evleri’ operasyonunda 45 kişi gözaltına alındı.

“Askeri Mahrem Yapı”ya operasyon

Örgütün askeri mahrem yapılanmasına yönelik Kayseri merkezli olmak üzere, Ankara, Adana, Eskişehir, İzmir, Muğla ve Mardin’de gerçekleşen operasyonlar kapsamında 12 kisi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 17’si muvazzaf, 12’si KHK ile askeri okuldan ilişiği kesilmiş 29 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

12 ilde “Gaybubet Evleri” operasyonu

Örgütün gaybubet evlerine yönelik 12 ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonda ise 18’i karı koca olan 33 kişi gözaltına alındı.

Konya merkezli 24 ilde FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında da 34 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden 15’i düzenlenen operasyonlarda yakalandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.