Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’da 5 Yıldız Hareketi, Yüksek Sağlık Konseyi Yönetim Kurulu’nu açıklama yapmadan görevden aldı

The Guardian’ın haberine göre, İtalya’da, aşırı sağcı 5 Yıldız Hareketi’nin (M5S) ortak olduğu koalisyon hükümeti, ülkenin en önemli teknik-bilim komitesi olan Yüksek Sağlık Konseyi Yönetim Kurulu’nu açıklama yapmadan görevden aldı.

Pazartesi günü 5 Yıldız Hareketi milletvekili ve Sağlık Bakanı Giulia Grillo yaptığı açıklamada “Yeni olana yer açma zamanı” geldiğini söyledi. 5 Yıldız Hareketi’nin, aşı karşıtı görüşleri ve daha önce denenmemiş ve herhangi bilimsel bir kanıtı olmayan kanser tedavisini savunduğu biliniyor.

Grillo, kararının ardındaki sebepleri açıklamadı ve görevinden alınan bazı yönetim kurulu üyelerinin “yeniden atanabileceğini”, ancak “sorumlu bakanla tam bir uyum içinde olması gerektiğini” söyledi. Karar, Yüksek Sağlık Konseyi’nde bulunan 30 yönetim kurulu üyesinin değiştirilmesi anlamına geliyor. Ülkenin sağlık politikaları üzerinde müdahalelerin artmasından endişe duyuluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.