Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esrarı yasallaştıranlar kervanı büyüyor: Sırada New York mu var?

New York Times gazetesinden Emma G. Fitzsimmons’un haberinde, ABD’de esrar kullanımını serbest bırakan eyaletlerin sayısı artarken, New York’un da metrolarını kurtarmak adına bunu düşünebileceği iddiaları yer aldı. Habere göre, valilik yetkilileri arasında keyfi amaçlı esrar kullanımının, devlete çok fazla yük getiren metro altyapısının yenilenmesi için bir gelir kapısı olabileceği konuşuluyor.
Kent Konseyi sözcüsü Corey Johnson, kendisiyle yapılan bir röportajda “Seçimle gelen sorumlular olarak önümüzdeki en büyük sorun metroların durumu. Bu iki meselenin birbirine bağlanmasının metrolar üzerinde son derece güçlü ve dönüştürücü bir etkisi olabilir” diye konuşmuştu. Henüz soyut olmakla birlikte, esrarın yasallaşmasının New Yorklular arasında şimdiden destekçileri var. Gazetenin görüşlerine yer verdiği kişilerden birine göre, “(Metrolardaki vaziyet) tam bir çılgınlık. Devlet metroları bu durumdan kurtarmak için her şeyi yasallaştırabilir.”
Esrarın yasallaşması son tahlilde New York Eyaleti Valisi Andrew M. Cuomo’nun onayına bağlı. Cuomo, daha önce esrarın diğer uyuşturuculara “geçiş kapısı” olduğunu savunmuş ve yasallaştırılmasına hiçbir şekilde sıcak bakmadığı yolunda demeçler vermişti. Ancak NYT’nin aktardığına göre, komşu eyalet New Jersey’nin esrarı yasallaştırmaya yönelmesinin ardından Vali Cuomo bu tavrını yumuşattı. Bu haberler üzerine Cuomo’nun makamından yapılan açıklamada ise, esrarın yasallaştırılacağı ve elde edilecek gelirin metrolarda kullanılacağı iddiası reddedildi.
Maine’den Kaliforniya’ya kadar, ABD’de pek çok eyalet esrarı serbest bıraktı. Colorado’da geçen yıl esrar satışından 1.5 milyar dolar gelir elde edildi. New York’taki yasadışı esrar pazarının devlet kontrolüne geçmesinin ise 670 milyon dolarlık yıllık vergi olarak devlete döneceği öngörülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.