Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Denizlerdeki su seviyesi Grönland buzulunun erimesinden dolayı sanıldığından daha hızlı yükselebilir

The Guardian’daki habere göre, insanlardan kaynaklanan sebeplerden ötürü Grönland buzulu giderek daha fazla eriyor. Grönland buzulundaki erimeleri çalışan bilim insanlarına göre, denizlerde buzul erimesinden dolayı beklenen su seviyesi yükselmesinin beklenilenden önce gerçekleşeceği düşünülüyor.

Bilim insanlarının Nature dergisinde yayınladıkları makalede, insanlık kaynaklı erimenin küresel ısınma ile ilgili olduğu ifade edildi. Buna göre Grönland buzulundaki erime sonrası okyanuslarda yükselen su oranı seviyesi, sanayileşme öncesi döneme göre yüzde 50 artmış durumda. Bilim insanları ayrıca bunun önemli bir kısmının, küresel ısınmanın giderek yükseldiği son 20 yılda olduğunu belirtiyor.

Çalışmayı yapan bilim insanları, bu yükselişin daha önce eşi görülmemiş bir durum olduğunu ve bunun endişe verici bir gelişme olarak değerlendirilebileceğini ifade ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.