Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal: “Poşet için belirlenen taban fiyat makul değil, marketler bu konuda kâr amacı gütmemeli”

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla plastik poşetler satış noktalarında tüketiciye ücret karşılığı verilecek. Taban ücret 25 kuruş olarak belirlenirken bu fiyat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon tarafından her yıl güncellenebilecek. Poşetleri ücretsiz verdiği tespit edilen satış noktalarına ise kapalı satış alanının her metrekaresi başına 10 TL para cezası verilecek. Peki bu durum tüketiciyi nasıl etkileyecek, taban ücret makul seviyede mi? Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) ve Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal’a sorduk:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.