Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hasan Bektaş: “Tren kazasında makasçıya ya da hareket memuruna suçu yüklemek olayı çözmeyecek”

Ankara’da 9 kişinin hayatını kaybettiği, 86 kişinin yaralandığı yüksek hızlı tren kazasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan TCDD çalışanı 3 kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklandı. Tutuklanan görevliler kazadan TCDD yönetiminin sorumlu olduğunu vurgularken, görevlerine dair eğitimleri dahi almadıklarını söyledi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Başkanı Hasan Bektaş, 3 TCDD görevlisinin tutuklanmasıyla ilgili “Makasçıya ya da hareket memuruna suçu yüklemek olayı çözmeyecek” dedi.

Mesut Hasan Benli, bugün Hürriyet’teki haberinde tutuklanan 3 TCDD çalışanının ifadelerine yer verdi. İfade veren makasçı, “Elektrikli makas eğitimi almadığını” söylerken, hareket memuru “Trenlerin kabul ve sevk işlemlerini tamamen makasçıya bağlayan üst yönetimin gerekli önlemi almayarak sorumlu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tutuklamaları ve tren kazası soruşturmasında gelinen noktayı değerlendiren Hasan Bektaş ise şunları söyledi: “Demiryollarında görevlendirme sürekli yapılıyor. Tutuklanan makasçı da 2 gün önce Samsun’dan getirilmiş. Tabii ki Samsun’daki yoğunlukla Ankara’daki yoğunluk aynı değil. Dolayısıyla bu arkadaşımızın bu sistemleri bilmemesi çok doğal. İşini sağlıklı bir şekilde yapması beklenemez.

Burada üzerinde durmamız gereken, o bölgede sinyalizasyon olmamasıdır. Bu arkadaşımızın yerine çok tecrübeli biri dahi olsaydı aynı hatayı yapabilirdi. Hattın açıldığı tarihten itibaren böyle bir kaza bekleniyordu. Kazanın asıl nedeni budur, diğerleri sonuçlarıdır. Makasçıya ya da hareket memuruna suçu yüklemek olayı çözmeyecek.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.