Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, “Binali Yıldırım’ın adaylık için istifa etmesine gerek yok, adayı 29 Aralık’ta açıklayacağız”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Elektrik, doğalgaz, ÖTV indirimleri ile işverenlere yapılacak teşvikleri açıklayan Erdoğan, yerel seçimler öncesi CHP’ye yüklendi. İstanbul adayının 29 Aralık’ta açıklanacağını belirten Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın istifa etmesine gerek olmadığını söyledi.

Erdoğan, konutlarda yılbaşından itibaren yüzde 10 oranında elektrik ve doğalgaz indirimi yapılacağını belirtirken “Önümüzdeki dönemde vergi politikalarını adil bir şekilde gözden geçirerek, yatırım ve istihdam teşviklerine devam edeceğiz. İlk defa işe alınacak işçilerin asgari ücret ve vergi giderlerini devlet üstlenecek” dedi.

İşverenlere desteğin de süreceğini vurgulayan Erdoğan, “Halen 51 ilimizde iş verenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecektir. 2018 yılında 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl 12 ay boyunca vereceğiz” diye konuştu.

“Enflasyonu hedeflerimize uygun seviyeye çekeceğiz”

Ekonomik anlamda hızlı bir toparlanma sürecine girildiğini iddia eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bay Kemal için müjde mi olur, yoksa çok farklı bir şey mi olur bilemiyorum. Bay Kemal cari açık azalıyor. Veriler, cari açığı 30 milyar doların altına çekmiş olacağımızı işaret ediyor. Enflasyonu da hedeflerimize uygun seviyeye çekmekte kararlıyız. Akaryakıt ürünlerinin fiyatlarını sabit tutmak amacıyla vazgeçtiğimiz ÖTV tutarı 8 milyar liranın üzerindedir. Enflasyonla mücadele ve ekonomiyi canlandırma kampanyası çerçevesinde, motorlu taşıtlardan inşaata pek çok sektörde ÖTV, KDV indirimi yaptık. Önümüzdeki dönemde vergi politikalarını adil bir şekilde gözden geçirerek yatırım ve istihdam teşviklerine devam edeceğiz. İlk defa işe alınacak işçilerin asgari ücret ve vergi giderlerini devlet üstlenecek.”

Erdoğan’dan CHP’ye: “Gerekli dersi vereceğiz” 

Erdoğan, bütçe görüşmeleri sırasında CHP’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yüklenmesine de sert çıktı: “Meclisteki ana muhalefet koltuğu münhal durumdadır. Oradaki kullandıkları ifadeler, cumhurbaşkanından, başbakanımıza kullandıkları ifadeler gerçekten yenilir yutulur değil. Aynı ifadelerle bunlara cevap vermek zaten bizim haddimize değil. Hele hele Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur değildir. Maalesef genel başkan yardımcısı var orada, ya da sıfatı nedir bilmiyorum, bilmeme de gerek yok zaten. Bunlarla bir yere varamazsınız. Bunlar yalan yanlış rakamlarla günü savuşturmanın gayretinde bir ana muhalefet. Şu anda kalkıp da Milli Savunma Bakanımıza saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersi yargıda vermek zorundayız, vereceğiz de. Çünkü bunlar ancak bu dilden anlar. Önce tazminat, sonra ceza. Bu ülkede 40 yılı aşkındır TSK’da görev yapmış, şu anda bakanlıkta görev yapan bir kabine arkadaşımıza bu şekilde saldırma hakkına sahip değiller.”

Erdoğan, bir kez daha Gezi direnişi üzerinden CHP’ye yüklenirken “Bu partinin ağaç bahanesiyle esnafımızın dükkânını yağmalayan, sokakları haftalarca yakıp yıkan, tüm İstiklal Caddesi’nden Dolmabahçe’ye kadar saldırdıklarını, bombaladıklarını, buralarda bira şişelerle Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde bulunduğunu biliyoruz. Bunlarda Bay Kemal’in nasıl rol aldığını da biliyoruz. Bunları unutmayacağız, unutturmayacağız. Şimdi özeleştiri sırası CHP’dedir. Temennimiz, CHP’nin siyasetteki kötü sicilini özeleştiriye tabi tutması ve Türkiye’ye yakışır bir ana muhalefet partisi olmasıdır. 31 Mart seçimleri CHP’den kurtulmanın miladı olacaktır” diye konuştu. 

“İstanbul adayımızı 29 Aralık’ta açıklayacağız”

Erdoğan ayrıca, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın 31 Mart’taki yerel seçimde İstanbul’dan aday gösterilip gösterilmeyeceğine ve istifa edip etmeyeceğine yönelik bir soruya “İstifa nereden çıktı, istifa gerekmiyor. Milletvekili belediye başkanı seçilinceye kadar devam eder. Seçildiği zaman istifası gerekir. Öncesinde istifa gerekmiyor” diye yanıt verdi. AKP lideri, partisinin İstanbul adayının 29 Aralık’ta açıklanacağını da söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.