Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Edison” lakaplı Çinli amatör mucidin sosyal medyadaki hayran sayısı 2,5 milyonu geçti

The Guardian’ın haberine göre, hayranları tarafından ironik bir şekilde “Edison” olarak da adlandırılan 34 yaşındaki Çinli mucit Geng Shuai, her gün canlı yayın yapan bir uygulamada hayranlarına sesleniyor. Video paylaşım platformu olan Kuaishou’da amatör mucidin 2,5 milyondan fazla hayranı var.

Geng, 4.7 milyar dolarlık paranın döndüğü Çin’e özgü bir yayın sektörünün bir parçası. Bu işte en iyi olanlar, yılda 10 milyon yuan (yaklaşık 1.45 milyon dolar) para kazanıyor.

Ortaokulu bırakıp babasının kaynak ve boru işlerini yapan Geng, bu sonbaharda birkaç yerel medyanın haberini yapmasından sonra popüler oldu. YouTube yıldızlarının aksine Geng, yorum yapan, soru soran ve en önemlisi, nakit paraya çevrilebilecek sanal hediyeler gönderen hayranlarıyla etkileşime geçiyor. Çin’in “işe yaramaz mucidi” tarafından tasarlanan “eserler” arasında; karpuz dilimi için bir tutucu, minik top silahı, bir cep telefonu kılıfı olarak ikiye katlanan bir kasap baltası yer alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=NrIyDCIwQNo

“Kaç yaşında olursanız olur herkesin çocuksu bir kalbi var”

Bir gün mutfakta yemek yaparken telefonunun çaldığını ve o günden sonra video çekmeye karar verdiğini söyleyen Geng, “Bir gün mutfakta sebze keserken telefonum çaldı, cevap verdim. Telefonu kapattıktan sonra  telefonun üzerine bıçağı koydum ve sonra aklıma bir şey geldi. Bir cep telefonu kasasını bıçakla yapabilirdim. Bunun ilginç olacağını düşündüm ve bunu diğer insanlarla paylaşmak istedim. Bu kadar popüler olacağımı düşünmemiştim” dedi.

Sıkıcı hayatta mutlu olmanın yolunu bulduğu söyleyen Geng, “Eşsiz olan şeyleri severim, yaşamınıza yenilik getiriyorlar. Kaç yaşında olursanız olur herkesin çocuksu bir kalbi var” diye konuştu. Geng artık gelirinin çoğunu çevrimiçi verilen bağışlardan, reklamlardan ve eşyalarını çevrimiçi platformlarda satarak kazanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.