Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya: “ABD’nin Suriye’de boşaltacağı bölge Esad’a bırakılmalı”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova haftalık basın toplantısında, Suriye’den çekilen ABD’li askerlerden boşalan toprakların Şam’ın kontrolüne bırakılması gerektiğini ifade etti. Zaharova, “Trump’ın kararından sonra ABD’nin çekileceği toprakları kimin kontrol edeceği sorusu doğuyor. Uluslararası hukuka göre bu, Suriye hükümeti olmalı” dedi.

Moskova’nın ABD’nin bu kararı neden aldığını tam olarak anlamadığını ve çekilme takvimiyle ilgili belirsizlikler olduğunu söyleyen Zaharova, basındaki haberlere bakıldığında çekilmenin 2-3 ay içinde gerçekleşmesini beklediklerini kaydetti.

“ABD’li yetkililerin Washington’un stratejisi hakkındaki açıklamaları üstü kapalı; net ve anlaşılır değil. Bundan hareketle, terörle mücadele operasyonunda bir sonraki aşamaya geçildiği çıkarımını yapabiliriz” diyen Zaharova, ABD’nin Suriye’den çekilmesinin, uluslararası koalisyonun Suriye’de IŞİD karşıtı saldırılarının sonlanacağı anlamına gelip gelmediğinin de henüz net olmadığının altını çizdi. 

Breibart: “SDG, Türkiye’ye karşı destek karşılığında rejime toprak verdi”

Öte yandan, ABD’de aşırı sağa yakın olarak bilinen internet sitesi Breibart.com’da çıkan bir haberde, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin, Menbiç yakınlarındaki bir bölgeyi, Türkiye’den gelebilecek olası bir saldırıya karşı destek karşılığında rejim güçlerine verdiği yer aldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.