Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gana’da, başmüftünün bu yıl öleceği kehanetinde bulunan papazın kilisesi Müslüman gençlerin saldırısına uğradı

Gana’nın başkenti Accra’da bir grup Müslüman genç, Gana başmüftüsünün 2019’da öleceğine dair kehanette bulunan
Papaz Isaac Owusu-Bempah’ın görev yaptığı kiliseye saldırdı. Saldırıda kilisenin pencereleri, sandalyeleri ve orgu zarar gördü. Gana Başmüftüsü İmam Nuhu Sharabutu ise saldırıyı kınadı.

Papaz Owusu-Bempah, 31 Aralık 2018 tarihinde verdiği vaazda 2019’da İmam Sharabutu ve Müslüman Başkan Yardımcısı Mahamudu Bawumia’nın ölümü de dahil olmak üzere 18 ayrı kehanette bulundu. Müslüman gençler bu kehaneti üzerine özür dilemesini isteseler de
Owusu-Bempah geri adım atmadı.

Bunun üzerine Facebook’tan örgütlenen bir grup genç, palalarla kiliseye saldırı düzenledi; saldırıda kilisenin bazı mülkleri zarar gördü. Başmüftü Sharabutu ise Müslüman gençlere sakin olmaları çağrısında bulunarak “papazı affetmelerini” istedi.

Kendine has tarzları olan papazlar, Afrika’da geniş bir takipçi kitlesine sahip. Önemli gelişmeler hakkında kehanette bulunan papazların vaazları büyük rağbet görüyor. Saldırının hedefindeki Isaac Owusu-Bempah ise Gana’nın en karizmatik vaizlerinden biri olarak görülüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.