Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Londra’daki tiyatro ve sinema salonları, daha fazla kadınlar tuvaleti açmak için art arda tadilata giriyor

ABD’deki Broadway tiyatroları, kadınlar için yeni ve daha rahat tuvaletler inşa etmek için geçen yıl binalarını yenilemişti. Şimdi Londra’daki birçok tiyatro ve sinema salonu, benzer bir ihtiyaç için binalarını art arda tadilata sokuyor. Bu salonlar arasında West End’deki Novello, Noël Coward ve Royal Tiyatroları gibi bilindik yapılar da var.

Londra’daki Kraliyet Tiyatrosu (The Queen’s Theater), kadınlar tuvaletlerinin sayısını artırmak için bu yaz tadilata girecek.

Londra’nın en tarihi mekanlarından biri olan Royal Tiyatrosu, daha fazla kadınlar tuvaleti inşa etmek için bu hafta 56 milyon dolarlık tadilata girdi. 1663 yılında inşa edilen Royal Tiyatrosu, bu tadilattan sonra, 18 yeni kadınlar tuvaletine daha sahip olacak. Benzer şekilde “Old Vic” adındaki performans merkezi de 12 tane kadınlar tuvaleti açmak için bu ay içinde 4 milyon dolarlık tadilata girecek.

Konuya dikkat çeken The Stage adındaki bir İngiliz tiyatro yayını, tuvalete gitmenin bu eski salonlarda büyük bir güçlük haline geldiğini gösteren örneklere yer verdi. Standartlara göre West End’deki ortalama büyüklükte bir tiyatronun en azından 36 adet kadınlar tuvaletine sahip olması gerekiyor. Araştırmadan çıkan sonuç ise bölgedeki yapılarda ortalama 21 tuvalet olduğu yönünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.