Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Terörist ise gereğini yaparız, John Bolton çok büyük yanlış yapmıştır”

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslar için Ankara’da bulunan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın kriz yaratan sözlerine çok sert yanıt verdi. Erdoğan şöyle konuştu: “Terörist ise gereğini yaparız. John Bolton çok büyük yanlış yapmıştır. Bu noktada asla taviz vermemiz mümkün değil. Suriye’deki terör koridoru içerisinde yer alanlar gerekli olan dersi alacaklardır. Trump’ın Suriye konusuna bakış açısı, buradan çekilme konusundaki kararlığı bizim referans noktamız olmaya devam ediyor. Teröristleri öldürmek için ne gerekiyorsa yaparız. Cudi’ye, Gabar’a, Tendürek’e de gireriz, gereğini de yaparız. Suriye’de, Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı yalanı en alçak, en çirkin iftiradır.”

Kredi kartı borçları için de konuşan Erdoğan, “Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası’ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak. Sonra ister 24 ay, ister 60 ay vade ile aylık gelirine uygun şekilde bu borcunu ödeyecek” dedi.

Oyuncu Deniz Çakır olayına da değinen Erdoğan şunları söyledi: “Birkaç gün önce bir oyuncu, konserden çıkan başı açık, başı örtülü kızlara ‘Suudi Arabistan’a gidin, burada ne işiniz var’ diyerek sataşmış. Adı da neymiş? Sanatçıymış. Buyurun… Dert başka, ne derseniz deyin; bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir. AK Parti bu ülkede yaşam çeşitlerini garanti altına alan bir zihniyettir. Biz milletin hakkının, hukukunun, özgürlüğünün alanını genişletmeye çalıştıkça bunların faşist yüzleri açığa çıkıyor. Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı’nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik âlâsıdır. Bu ülkenin başörtülü hanımlarına ‘Suudi Arabistan’a gidin’ demek faşistliğin en sefil halidir.”


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.