Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, Kongre’de ifade verecek

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, ABD Kongresi önünde basına açık olarak ifade verecek. Daha önce Kongre önünde yalan söylediğini itiraf eden Cohen’in, Rusya’nın 2016 ABD başkanlık seçimlerine olası müdahalesi kapsamında yürütülen soruşturmayla ilgili konuşup konuşmayacağı merakla bekleniyor. 

Trump’ın çok uzun bir süre avukatlığını üstlenen Cohen, Temsilciler Meclisi Gözetim Komisyonu tarafından kendisine gönderilen daveti kabul ettiğini açıkladı. Cohen, 7 Şubat’ta Kongre önünde basına açık bir oturumda ifade verecek. 

Cohen yaptığı yazılı açıklamada, “Geçen olayları tam ve inandırıcı şekilde aktarabilmem için bana fırsat sunulmasını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.  

Kasım ayındaki ara seçimlerle, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele geçiren Demokratlar, ilk büyük hamlelerini, 2016 başkanlık seçimlerinde Rusya’nın müdahalesi olup olmadığı hakkında Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in yürüttüğü soruşturmaya, Rusya’nın Trump’ın seçim ekibiyle olan bağlantılarını gündeme getirerek yapmıştı.

Aralık ayında, seçim kampanyası finansmanı yasalarını ihlal ettiği için 3 yıl cezaya çarptırılan Cohen, ayrıca kampanya sırasında Trump ile ilişkiye girdiği iddia edilen iki kadına “sus payı” olarak toplamda 280 bin dolar verdiği için ceza almıştı. Cohen, Rusya’da yapılması önerilen Trump Tower projesiyle ilgili olarak Kongre’ye yalan söylediğini de itiraf etmişti. 

Zayıf biri” ve “yalan söylüyor” 

Aldığı cezadan sonra basına duygusal bir konuşma yapan Cohen “Kendi zayıflığım ve Trump’a olan sadakatim yüzünden” demişti. Ayrıca mahkemede “Trump’ın pis işlerini örtbas etmenin görevi olduğunu düşündüğü” söylemişti. Trump ise eski avukatı hakkında; “Zayıf ve çok akıllı olmayan bir kişi. Daha az ceza almak için yalan söylemek zorunda kaldı” açıklamasını yapmıştı.  

Rusya-Trump işbirliği 

Rusya, 2016 seçim kampanyasına müdahale ettiğiyle ilgili iddiaları yalanlarken, Trump da Rusya ile iş birliği yaptığı iddialarını reddediyor. Soruşturmayla ilgili Cohen’in vereceği ifade ise kilit öneme sahip.  

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff de, Rusya soruşturması ile ilgili olarak Cohen’in basına kapalı bir oturumda kendilerine ifade vermesini istediğini açıkladı. 

Trump ise Muller’in soruşturmasını “cadı avı” olarak nitelendiriyor. 


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.