Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kerç Boğazı’ndaki gemi yangınında 11 kişi hayatını kaybetti

Kırım’ın Kerç Boğazı açıklarında sıvılaştırılmış gaz taşıyan iki tankerde patlama sonucu yangın çıktı. Yangında, iki gemideki 31 kişilik mürettebattan 11’i hayatını kaybetti. Mürettebattan 16’sının Türk vatandaşı olduğu belirtilirken, olayda hayatını kaybedenlerin hangi uyruktan oldukları henüz açıklanmadı.

Tanzanya bandıralı oldukları belirtilen “Kandiy” ve “Maestro” isimli gemiler sıvılaştırılmış gaz taşıyorlardı. Patlamanın iki gemi arasında yapılan yakıt ikmali esnasında meydana geldiği düşünülüyor. Yetkililer kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtiyor.

Rusya Ulaştırma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, gemilerin birinde 17, diğerinde ise 14 kişi bulunuyordu. “Kandiy” isimli geminin mürettebatının 9’unun Türk, 8’inin Hindistan vatandaşı olduğu; “Maestro” gemisinde ise 7’si Türk ve 7’si Hindistan uyruklu olmak üzere 14 kişinin bulunduğu açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.