Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris’te sahnelenen bir tiyatro oyununda ilk defa tüm oyuncular ve seyirciler çıplaktı

Paris’te geçen pazar akşamı sahnelenen “Nu et approuvé” (Çıplak ve Onaylı) isimli tiyatro oyununda bir ilk yaşandı. Nüdist ve natürist olduğu ifade edilen oyunun oyuncuları ve 300’den fazla seyircisi tamamen çıplaktı. Le Figaro’nun haberine göre gösteri, organizatörlerden tam not aldı.

Paris’teki Palais des Glaces isimli tiyatro sahnesi, Fransa’da bir ilkin gerçekleştiği mekan olarak şehrin tarihine kazındı. Nüdist bir dram olarak yazılan ve sahnelenen “Nu et approuvé” (Çıplak ve Onaylı) adlı oyun, yaşları 30 ile 60 arasında değişen 300’den fazla çıplak seyirciyi ağırladı. Seyircilerin yalnızca ayakkabı ve çorap giymesine izin verildi. Gösteride, kendilerine en arka balkonda yer ayrılan yirmi kadar gazetecinin kıyafetli bulunmasına izin verildi. 

Oyunun konusu, anneleri hayatını kaybeden erkek ve kız, iki kardeş hakkında. Annelerinden kalan küçük bir bungalovda yaşayan kardeşler, maddî zorlukları aşmak için kendilerini oldukça komik hallerde buluyorlar.

Oyunun arasında ise düzenlenen kokteylde katılan nüdist ya da natürist kişiler kendilerini birbirlerine ve gazetecilere ifade etme olanağı buldu. Organizatörler tarafından başarılı bulunan etkinlik, Fransa’da natürist olduğunu ilan eden 2,8 milyon kişi için bir ilk olma niteliği taşıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.