Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’daki hortum felaketinde kaybolan Kader Buse Acar’ı arama çalışmaları devam ediyor

Antalya’nın Kemer ilçesinde yaşanan hortum felaketi birçok otomobili dereye sürükledi. Sürüklenen araçlardan birinde bulunan ve kaybolan 20 yaşındaki Kader Buse Acar’ı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kemer Sanayi Sitesi’nin yanındaki deredeki arama kurtarma çalışmalarını Jandarma Özel Asayiş Komutanlığından 10, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Sualtı ekibinden üç, Antalya Emniyet Müdürlüğünden ise beş kişilik dalgıç ekipleri yürütüyor. Arama kurtarma çalışmalarını Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur da olay yerinden yönetiyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de kurtarma çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Pakdemirli açıklamada “Sekiz ilçe etkilenmiş görünüyor. İncelemelerimiz tamamlandıktan sonra açıklama yapacağız” dedi.

Arama kurtarma çalışmalarını takip eden Kader Buse Acar’ın babası Ahmet Acar da olay anında kızıyla aynı araçta olan eşinin durumunun iyi olduğunu söyledi. Buse Acar ile annesi Ayla Acar hortum sırasında aynı araçta dereye sürüklenmişti. Ayla Acar araçtan kurtulurken, Kader Buse Acar derenin sularına kapılarak kaybolmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı genelgeyle uyarmıştı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya’da yaşanan felaketten üç gün önce “İklim Değişikliği ve Afet Önemleri” başlıklı bir genelge yayımlayarak 81 ilin valiliklerine ve tüm belediyelerine gönderdi.

Genelgede, son yıllarda yaşanan küresel iklim değişiklilerine bağlı yaşanan sel ve taşkınlar başta olmak üzere tüm afetlere önlem almak ve müdahale etmek için ivedilikle hayata geçirilmesi planlanan 14 madde sıralanıyor.

Genelgeye göre, dere yataklarında biriken moloz ve topraklar temizlenecek, dere ve su kanallarının ıslah çalışmalarına hız verilecek, yeni yerleşim alanları belirlenirken arazi çalışmaları ve değerlendirmeleri yapılarak duyarlılık haritaları oluşturulacak ve imar planları hazırlanırken bu haritaların dikkate alınması sağlanacak. Sel tehlikesi bulunan eğimli yamaçlarda teraslama çalışmaları yapılacak ve risk altındaki yapılar tespit edilerek, mevzuat uyarınca gerekli işlemler gerçekleştirilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.