Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif: “İsrail, Suriye’de suların durulmasını istemiyor”

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Suriye hükümetini terörizme karşı gösterdiği mücadele ve aldığı zafer dolayısıyla kutladığını belirtirken İsrail’i hem ülkede hem de bütün bölgede istikrar istememekle suçladı.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim önderliğindeki diplomatik heyet Cevad Zarif ile bir araya gelerek Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

Toplantı sonrasında konuşan Zarif, İranlı şirketlerin Suriye’nin yeniden inşası için aktif görevler almaya hevesli olduklarını belirtirken İsrail’i de Suriye’yi karıştırmakla suçladı.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemkani ise İsrail meselesiyle ilgili daha açık konuştu. Şemkani, İsrail’in Suriye’nin bölünmezliğini ve egemenliğini hiçe sayan saldırılarda bulunduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtirken şöyle devam etti: “Eğer bu saldırılar devam ederse, caydırıcılık için, İsrail’in suçlu ve yalancı yöneticilerine karşı onlara uygun gördüğümüz ve daha önceden hesapladığımız bir dizi önlemi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Müslüman dünyasının ortak düşmanları, özellikle de ABD ve Siyonist rejim, Müslüman ülkelerin olası ilerlemelerini durdurmak istiyorlar. Çatışmalar ve bölünmeler yaratarak ve bunları yayarak, bu ülkelerin güvenlik ve ekonomi alanlarındaki gelişmelerini engellemeye çalışıyorlar.”

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim ise destekleri için İran’a teşekkür ederken terörizm karşısında elde ettikleri zaferin sadece kendilerinin değil, aynı zamanda İran gibi dost ülkeler için de son derece olumlu olduğunu söyledi.

Suriye’deki üst düzey bir diplomat ise Şemkani’ye, silahsız muhalefet grupları ile ülkenin bütünlüğü için görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

Toplantıda aynı zamanda, 14 Şubat’ta, Soçi’de, Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin bir araya geleceği zirve de değerlendirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.