Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayland’dan tutuklu Bahreynli futbolcu için Avustralya ve Bahreyn’e işbirliği çağrısı

Tayland hükümeti, Avustralya ve Bahreyn’e Avustralya’da yaşayan Bahreynli mülteci Hakim el Araybi’nin durumunu çözmeleri için çağrıda bulundu. Tayland Dışişleri Bakanlığı, Avustralya Interpolü’nün çıkardığı kırmızı bülten ve Bahreyn’in müteakip tutuklama talebinden sonra Araybi’yi tutuklamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Guardian’ın haberine göre Bahreyn, hakkında 10 yıl hapis cezası bulunan futbolcu Araybi’yi geri getirmek isterken Araybi, konunun siyasi olduğunu savunuyor.

Araybi, mültecileri kaçtıkları ülkeden korumak için çıkarılan kırmızı bültenden sonra geçen yıl 27 Kasım’da Bangkok Havalimanı’nda gözaltına alındı. Avustralya polisi, Araybi Bangkok’a geldiğinde Tayland polisini onun mülteci statüsü hakkında bilgilendirmediği için eleştirildi.

Kırmızı bülten birkaç gün sonra kaldırılsa da Bahreyn’in tutuklama talebinden ötürü Taylandlı yetkililer Araybi’yi serbest bırakamadıklarını belirtti. Fakat Araybi’nin destekçileri, 25 yaşındaki mültecinin tam da Tayland’a seyahat ederken gözaltına alınmasını şüpheyle karşıladı. 4 Kasım’da vize başvurusunu yapan Araybi’nin vizesi 8 Kasım’da çıktı. Araybi, aynı gün gözaltına alındı.

Geçen pazartesi günü Tayland’daki ceza mahkemesi kefalet taleplerini reddederek Araybi’nin avukatlarına Bahreyn’in talebine karşı hazırlanmaları için 60 gün müddet verdi. Böylece mahkeme, televizyonda yayınlanan bir futbol maçı sırasında yaptığı iddia edilen bir vandalizm hareketinden sonra Araybi hakkında gıyabında verilen cezayı tanımış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.