Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB’den Macaristan’a tepki: Yalan haber yayıyorsunuz

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Macaristan’ın popülist yönetiminin yeni iletişim kampanyasını yerden yere vurdu. AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Macaristan yalan haber yaymak ve dezenformasyon yapmakla suçlandı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın yeni medya kampanyası, milyarder iş adamı ve Açık Toplum Vakıfları’nın kurucusu George Soros ile AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’i odağına alıyor. İkisini bir arada gösteren bir afiş hazırlatan Budapeşte hükümeti, üzerine “Brüksel’in ne yapmaya hazırlandığını bilmeniz hakkınız!” ifadelerini yazdırmış. Poster üzerindeki diğer yazılarda AB’nin Soros ile birlikte, AB üyesi ülkeleri sınırlarını açmaya zorlayacağı ve üye ülkelere zorunlu göçmen kabul etme kotası uygulanacağından bahsediliyor.

Soros ve Juncker birlikte.

AB Komisyonu bu yeni iletişim kampanyasını “saçmalık” olarak nitelendirdi. Komisyon sözcüsü Margaritis Schinas, “Macaristan hükümetinin yaptıklarına inanmak zor. Böylesine komplo teorilerinin ana akıma ulaşması tam bir saçmalık” diye konuştu ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Soros, yıllardır Orban’ın hedefinde. Soros’un Macaristan’da kurduğu Orta Avrupa Üniversitesi, Macaristan hükümetinin baskısı sonucu kapatıldı, buradaki Açık Toplum Vakfı da Berlin’e taşındı. İşin ilginç yanı, Orban gençliğinde Soros bursu ile okumuştu.

Orban’ın hedef tahtasına oturttuğu George Soros.

Macaristan, Avrupa’da göçmenlere karşı sert önlemler alan ilk ülke olmuştu. 2015’te başlayan bu sertlik politikası, Orban ve sağcı partisine arka arkaya seçimler kazandırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.