Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonları: İzmir’de 176, İstanbul’da 53, Ankara’da 52 gözaltı

FETÖ yapılanmasına yönelik süren operasyonlar kapsamında İzmir’de 176, Ankara’da 52, İstanbul’da ise 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir’de 176 gözaltı kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 176 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı verilenler arasında halen aktif görevde bir binbaşı, iki yüzbaşı, 10 üsteğmen, 36 astsubayın da bulunduğu 49’u muvazzaf, 16’sı ihraç, 22’si askeri okuldan ilişiği kesilen olmak üzere 87’sinin asker olduğu; 22’sinin özel sektörde öğretmen, 5’inin doktor, 3’ünün aktif görevde polis memuru, birinin ise halen görevde komiser yardımcısı olduğu bildirildi.

Savcılık talimatıyla harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler İzmir merkezli olmak üzere 41 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

113 kişinin gözaltına alındığı operasyon devam ediyor. 

Ankara’da 52 astsubaya gözaltı kararı

Ankara’da yürütülen FETÖ operasyonu kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli 52 muvazzaf astsubay hakkında gözaltı kararı verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, örgütün “mahrem imamları” ile ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve daha önceki operasyonlarda etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhisleri ile FETÖ ile irtibatları belirlenen 52 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Şüphelilerden 30’u gözaltına alınırken, operasyon devam ediyor. 

İstanbul’da bir albay, iki binbaşı, bir yüzbaşının bulunduğu 53 asker hakkında gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 53 muvazzaf asker için gözaltı kararı verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör veya sabit kontörlü hatlarla irtibat sağlandığı tespit edilen 19’u Jandarma Komutanlığı’nda, 19’u Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda, 7’si Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda, 8’i de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli 53 askeri yakalamak için operasyon başlattı. 

Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında bir albay, iki binbaşı, bir yüzbaşı, sekiz üsteğmen, üç teğmen, 25 astsubay ve 13 uzman çavuş bulunuyor. Operasyon devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.