Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Irkçı ve homofobik saldırıya uğradığını iddia etmişti: Empire dizisinin yıldızı yalan ifade vermekle suçlanıyor

Guardian’ın haberine göre Empire adlı dizide oynayan aktör Jussie Smollett, Şikago polisi tarafından yalan ifade vererek genel ahlaka aykırı davranmakla suçlanıyor. Smollett ırkçı, homofobik bir saldırının kurbanı olduğunu iddia etmiş fakat olayın görüntüleri saatler süren taramaya rağmen bulunamamıştı. Yasalara göre Smollett 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Smollett’in avukatları, kapsamlı bir soruşturma yürütüp sert bir savunma hazırlayacaklarını açıkladı. Avukatlar, “Herhangi bir vatandaş gibi Smollett de masumiyet karinesinden yararlanmaktadır, özellikle de böyle yanlış ve doğru bilginin tekrar tekrar sızdırılması söz konusuysa” dedi.

Smollet iki maskeli adamın 29 Ocak’ta, ırkçı ve homofobik hakaretlerde bulunarak kendisini dövdüğünü iddia etmişti. Gey ve siyahi olan Smollett, adamların boynuna ip geçirdiklerini öne sürmüştü.

Fakat ayrıntılar ortaya çıktıkşa Smollet’in ifadesine dair şüpheler arttı. Polis sözcüsü dün, yargı makamlarının aktörü şüpheli olarak değerlendirdiğini açıkladı.

Fox TV’de yayınlanan Empire dizisinde Jamal Lyon adlı karakteri canlandıran Smollett, polise Şikago’daki evinin yakınlarında, gece 2 sıralarında saldırıya uğradığını söylemişti. Anlattığına göre saldırganlar aktöre, Donald Trump’ın seçim kampanyasındaki sloganını alıntılayarak “Burası Maga (“Yeniden Büyük Amerika” anlamına gelen “Make America Great Again” sloganının kısaltması) ülkesi” diye bağırdılar. Smollet saldırganların, üzerine bir tür kimyasal attıklarını da iddia etmişti.

Olayın video kaydı bulunamadı

Smollett’in saldırıdaki potansiyel rolü üzerine şüpheler, aktörün polisle tam iş birliğinde bulunmaması ve kamera kayıtlarının taranmasından sonra başladı. Polis olayın geçtiği iddia edilen yerin video kayıtlarını saatlerce incelese de anlatıldığı gibi bir görüntü bulamadı.

Geçen hafta polis, havaalanında iki Nijeryalı kardeşi Smollett’e saldırma iddiasıyla gözaltına aldı. 48 saat gözaltında tutulan kardeşler geçen cuma serbest bırakıldı. Polis sözcüsüne göre kardeşlerin ifadeleri soruşturmanın yönünü ciddi ölçüde değiştirdi.

Dizide oynamaya devam edecek

Polis soruşturmasından sonra Smollett’in diziden çıkarıldığına dair haberlerden sonra Fox TV’den yapılan açıklamada, oyuncunun siyahi bir aileyi ele alan dizideki rolünün aynı şekilde devam edeceği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.