Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çocuk istismarcılarına evlilik yoluyla af mı geliyor? Konuk: Prof. Dr. Adem Sözüer

Son günlerde tekrar gündeme gelen ve “çocuk istismarcılarına evlilik yoluyla af getirilmesini” sağlayan madde büyük tartışmalara yol açtı. Söz konusu madde, çocuk istismarı durumunda fail ve mağdurun evlenmesi halinde failin cezasının ertelenmesini içeriyor. 2016’da da gündeme gelen madde, toplumun geniş kesiminden “tecavüzcüleri akladığı” gerekçesiyle çok sert tepki toplamış ve vazgeçilmişti. Ancak 31 Mart Yerel Seçimlerinden önce 10 bin kişiye af getireceği söylenerek tekrar tartışılmaya başlandı.

İstanbul Üniversitesi’nden Ceza Hukuku Profesörü Adem Sözüer ile bu hazırlıkları konuştuk. Sözüer, Yargıtay’ın yanlış bir uygulaması sonucu ortaya çıkan toplumsal sorunun, bu madde ile daha büyük mağduriyetlere yol açacağını savundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.