Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

31 Mart gecesi, Ekrem İmamoğlu Twitter takipçi sayısını 487 bin arttırdı

31 Mart seçimlerini geride bırakırken İstanbul’da kıyasıya yarış, sabah saatlerine kadar Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında geçti. 1994 yılından beri AKP yönetiminde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, henüz resmiyet kazanmamış sonuçlara göre CHP’li Ekrem İmamoğlu’na geçti.

İmamoğlu 31 Mart sabahı Beylikdüzü Haldun Taner İlkokulu’nda oy kullandıktan sonra, sonuçları takip etmek için Seyrantepe’de bulunan CHP’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geçti. Sandıkların kapanmasının ardından sosyal medya hesabından sabah saatlerine kadar canlı yayınlar yapan İmamoğlu’nun tepkisi Anadolu Ajansı’nın (AA) verileri girmemesineydi. İmamoğlu, AA’nın veri girişlerini saat 23.21 sularında durdurmasına ve sonuçların gerçeği yansıtmamasına tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart gecesinden 1 Nisan sabahına kadar geçen süreçte Twitter performansını inceledik.

Bir gecede 487 bin takipçi

Ekrem İmamoğlu Twitter’da 31 Mart sabahı oy kullanmadan önce ailesiyle bir fotoğraf paylaşarak güne başladı. Gün boyunca 18 tweet atan İmamoğlu, Facebook üzerinden yaptığını canlı yayınları da Twitter hesabından paylaşmayı imal etmedi. Seçim döneminde de sosyal medyayı en etkili kullanan siyasetçi İmamoğlu, dün gece dünya çapında en çok konuşulan konuların içerisinde yer alarak Trend Topic (TT) listesinde birinci sıraya yerleşti. 31 Mart sabahı 382 bin takipçisi olan İmamoğlu, bu sayıyı bir gece içerisinde 869 bine çıkardı. 

18 tweet atan İmamoğlu’nun en fazla etkileşim alan paylaşımı ise kazandıklarını Yüksek Seçim Kurulu’nun da teyit ettiği tweet oldu. İmamoğlu’nun 16 milyon İstanbulluya teşekkür ettiği tweet; 11 bin yorum, 71 bin retweet ve 268 bin beğeni aldı.

İmamoğlu 1 Nisan sabahı Twitter profilindeki açıklamasını da değiştirip “İstanbul Belediye Başkanı” yaptı. Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart gecesi attığı tweetlerin etkileşim oranlarını inceledik. Bir günde 18 tweet atan İmamoğlu’na, ortalama 2 bin yorum, 75 bin beğeni ve 14 bin retweet geldi.

Ekrem İmamoğlu düzenli olarak canlı yayınlar gerçekleştirdi. Sandıklar kapandıktan sonra genellikle saat başlarında yayın yapan İmamoğlu, toplamda 11 basın açıklamasında bulundu. Facebook üzerinden kitlesine ulaşmaya çalışan İmamoğlu’nun, saat 17’de yaptığı basın açıklaması hariç diğer videoları Facebook hesabında mevcut. Genellikle basın açıklamalarında AA’ya ve YSK’ya seslenen İmamoğlu, kendi verileri doğrultusunda seçimi kazandığı açıkladı. İmamoğlu’nun 10 videosunu esas aldığımız ortalama izlenme sayısı 449 bin çıktığı gördük. En fazla izlenen basın açıklaması ise 1 milyon ile YSK verilerine göre de kazandıklarını açıklayan video oldu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.