Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu Ankara’da da “Her şey güzel olacak” dedi – Özgür Özdemir’in izlenimleri

“Partilere, vakıflara, derneklere, cemaatlere yok dedim, millet var millet. İşte onun için sevmediler. Onun için istemediler.”

Bu sözler YSK kararı sonrası mazbatası iptal edilen, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’na ait. İmamoğlu bu sözleri, YSK’nın İBB seçimlerini yenileme kararının ardından 23.00 sıralarında Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde vatandaşlarla buluşmasında sarf etmişti.

Ekrem İmamoğlu sabahın erken saatlerinde Ankara’ya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi ile üç saat süren bir toplantı gerçekleştirirken, Medyascope olarak biz de CHP’de “şimdi ne olacak?” sorusuna yanıt arıyorduk. Genel merkezin önü onlarca gazeteciyle dolup taşıyordu. YSK kararı sonrası İstanbul’un bazı bölgelerinde protestolar yapılmıştı. Akıllara “Bu protestolar CHP’nin önünde de olacak mı?” sorusu gelse de, parti önü sakindi.

Ekrem İmamoğlu Ankara’da açıklama yaparken.

Toplantı sonrası herkes Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir açıklama beklerken kameraların karşısına Ekrem İmamoğlu geçti. İmamoğlu her zamanki sakin tavrıyla YSK’nın verdiği kararla ilgili “Bu bir darbedir” dedi ve ekledi ”Her şey çok güzel olacak.”

İmamoğlu soru almayıp, İYİ Parti genel merkezine doğru yola çıktı.

Ekrem İmamoğlu Ankara’da İYİ Parti lideri Meral Akşener ile de görüştü.

“6 Mayıs darbesi”

Toplantı sonrasında “Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi” yayınlandı: Metinde hükümete yönelik eleştiriler vardı:

”Eğer sandık kurullarında şaibe varsa, 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği seçimleri de aynı kıstasla yenilenmelidir.”

Bildirgede YSK’ya yönelik olarak ise şu ifadeler yer aldı:

“Seçim kurullarında bir hata varsa sorumlusu sadece ve sadece YSK’dır. YSK’nın kusuru seçmene yüklenemez, seçmen cezalandırılamaz. YSK üyeleri seçmene karşı işledikleri suç sebebiyle topluca istifa etmelidir. 6 Mayıs darbesinin azmettiricisi, yargısız infazcısı ve şakşakçısı alenen ortadadır. İsimleri bundan böyle sadece lanetle anılacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler