Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dieselgate’te son perde: Porsche’ye 535 milyon euroluk dava açıldı

Volkswagen araçlarının dizel emisyon ölçümlerinin düşük gösterilmesinin tespit edilmesiyle başlayan ve dünya basınında “Dieselgate” skandalı olarak anılan davaların sonuncusu Porsche’ye açıldı.

Alman otomobil devi Volkswagen grubunun bir parçası olan Porsche’ye, Stuttgart Başsavcılığı 535 milyon euroluk dava açtı. Şirket yetkilileri ise, açılan davaya itiraz etmeyeceklerini duyurdu.

Volkswagen, dizel skandalının ortaya çıkmasının ardından, dizel araçlarını piyasadan çekmiş ve bundan sonra dizel motorlu araç üretmeyeceğini duyurmuştu. Volkswagen 2018 yılı içinde açılan davalar sonucunda  yaklaşık 1 milyar dolar tazminat ödedi. 2015 yılında ABD’de ortaya çıkan skandalın etkileri, yalnızca savcıları ve yöneticileri değil, kullanıcıları da etkilemiş ve bireysel davalar açılmıştı. Ciddi bir krize sürüklenen Volkswagen’in, dizel skandalı nedeniyle açılan davalar yüzünden yaklaşık 30 milyar dolar tazminat ödediği düşünülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.