Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kraliyet bebeğini şempanzeye benzeten BBC çalışanının işine son verildi

Sussex Dükü Prens Harry ve Düşes Meghan Markle’ın Pazartesi günü doğan bebeğini şempanzeye benzeten BBC radyo programcısı Danny Baker’ın işine son verildi. Baker, hastane çıkışında ceket giymiş bir şempanzeyle el tutuşan bir çiftin fotoğrafını Twitter hesabından paylaşıp, altına “Kraliyet bebeği hastaneden çıkıyor” yazmıştı.

Paylaşımın ırkçın olduğu gerekçesiyle Baker’a tepki gösteren İngiliz sosyal medya kullanıcıları, radyocuyu işten çıkarması için BBC’ye çağrıda bulundu. Gelen tepkiler üzerine Baker söz konusu paylaşımını kaldırdı.

BBC Radio 5’te haftasonu programı Baker, daha önce üç kez Sony Gold ödülüne layık görülmüştü.

Dün ilk kez kameralar karşısına çıkarılan kraliyet bebeği Archie Harrison Mountbatten-Windsor, İngiliz kraliyet ailesinin ilk melez üyesi olma özelliğini taşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.