Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici: Burak Yılmaz’ın söyledikleri abartıldı da ne oldu?

Medya ombudsmanı (okur temsilcisi) Faruk Bildirici bugün kişisel blogunda yayınladığı yazısında, A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2020 eleme maçı için gittiği İzlanda’da, havaalanında yaşananların Türk basınında ele alınış tarzını eleştirdi.

“İzlanda maçı bittiğine göre daha sakin konuşabiliriz. Neydi o hava öyle? ‘Türkiye A Milli Futbol Takımı, Reykjavik havalimanında üç saat bekletildi; bir İzlandalı Emre Belözoğlu’na tuvalet fırçası tuttu’ diye ulusça ayağa kalkıldı; İzlanda’ya notalar verildi; Cumhurbaşkanı Erdoğan bile devreye girdi. Neredeyse savaş ilan edilecekti!

İyi de anlamadan dinlemeden, doğru mu yanlış mı diye bakmadan çabucak celallenilmedi mi? O genç, neden fırça tuttu, futbolcular neden ve kaç saat bekletildiler orada? Bu bilgileri futbol medyasından ayrıntılı olarak okuyabilmeliydik. Ama bunu göremedik medyada” diyen Faruk Bildirici, “3 saattir havaalanında bekletiliyoruz” diyen Milli futbolcu Burak Yılmaz’ın da doğruyu söylemediğini dile getirdi ve şunları yazdı: “Madem üç saat ya da iki saat futbolcuların havalimanında bekletildiklerini yazdı futbol medyası. Bu saatleri, dakikaları orada da görmeliydik. Arama neden uzamış, kremler, şampuanlar neden alınmış havalimanındaki yetkililerin görüşleri de olmalıydı haberlerde. Ama onlara da sorulmamış…”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.