Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Kabataş olayı ve Elif Çakır’ın yazısının Star gazetesinden silinmesinden hareketle VIP olayını ve Fatih Portakal’ı yazdı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici blogunda, Ordu’da havaalanının VIP salonunda yaşanan olayların FOX TV sunucusu Fatih Portakal tarafından aktarılış şeklini, geçmişte yaşandığı ileri sürülen Kabataş olayı ve bazı gazetecilerin bunu aktarışıyla karşılaştırdı.

Bildirici, “FOX TV’nin anchormani Fatih Portakal’ın, Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi Seddar Yavuz’a, ‘İt’ dediğini duyduğunu savunarak, ‘O görüntüyü izlememiş olsaydım o cümleleri etmezdim’ demesi ‘Kabataş vakası’nı anımsattı” diye başladığı yazısını şöyle bitirdi: “Böylesine büyük bir kamu yararı varken o görüntüleri gizlemek, Fatih Portakal’ı töhmet altında bırakacağı gibi, kamuoyundan bilgi sakladığı anlamına gelir.”

Yazının tamamını izlemek için tıklayınız.
 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.