Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçimin ardından sosyal medya: İBB 91 bin, İmamoğlu 44 bin takipçi kazandı

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu yenilenen İstanbul seçimlerinden galip çıktı. İmamoğlu’nun belediye başkanı seçilmesi sadece sokaklara değil, sosyal medyaya da yansıdı. 

İBB Twitter: 559 binden 650 bine 

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir gün içerisinde 57 bin takipçi kazanmıştı. İmamoğlu’nun mazbatasının elinden alındığı gün (6 Mayıs) 544 bin takipçisi olan hesap, 7 Mayıs itibariyle 473 bine düşmüştü. 

Seçimin ardından İBB’nin Twitter adresinde takipçi sayısında yine artış oldu. Seçimlerden önce 559 bin takipçiye sahip olan hesap, 24 Haziran itibariyle 650 bine ulaştı. İBB’nin Twitter hesabında en son 22 Haziran’da bir paylaşımda bulunuldu.

Twitter’ın gözü İmamoğlu’nda 

Ekrem İmamoğlu sosyal medyayı aday olduğu günden beri iyi kullanan bir siyasetçi. İmamoğlu, kısa videolarıyla, canlı yayınlarıyla ve kullandığı etiketlerle seçim döneminde en çok konuşulan siyasetçi oldu. Kendisiyle ilgili yaşanan her gelişme Twitter hesabına da yansıyor. İmamoğlu; başkanlık için aday olduğunda 55 bin, 31 Mart gecesi 487 bin, mazbatayı aldığı gün 57 bin, YSK’nın seçimleri iptal etmesiyle 180 bin ve 23 Haziran gecesi 44 bin takipçi kazandı.

Ekrem İmamoğlu, seçim günü toplam 13 tweet attı. Paylaşımlarının arasında en fazla etkileşim alan tweeti Beylikdüzü’nde yaptığı konuşmasında çekilen fotoğrafı oldu. Bu paylaşım, 222 bin beğeni ve 34 bin retweet aldı. Bir gün içerisinde #herseycokguzeloldu etiketiyle 251 bin tweet atıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.