Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Patronlara müjde gazeteciliği” zirve yaptı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Türkiye gazetesinin birinci sayfasında yer alan   “İşe almak da işten atmak da kolaylaştı” başlıklı haberden hareketle, yaygın medyada ekonomideki gelişmelere işverenlerin penceresinden bakanların çoğunlukta olmasını ele aldı.

“TÜİK’in geçen ay açıkladığı verilere göre, işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak işsizlik oranı yüzde 14.1 oldu. İşsizliğin bu kadar arttığı, neredeyse her gün büyük işletmelerde bile işten çıkarma haberlerinin geldiği bir ülkede, bir gazete nasıl olur da ‘İşten atmak kolaylaştı’ müjdesi verebilir?” diye soran Bildirici şöyle devam etti:

“Gazetecilik her koşulda toplumun yararını gözetmek, güçsüzlerin, kimsesizlerin sesi olmaktır. Büyük kitlelerin isteklerine, sorunlarına, beklentilerine aracılık etmektir.  Milyonlarca işçinin sesi olmak yerine işverenlerin sesi olmak, işten çıkarılma bürokrasisinin azaltılmasının işçilerin aleyhine olup olmayacağını umursamamak gazeteciliğin temel işlevine ters.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.