Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu basının sorularını yanıtladı: “5 yıl belediye başkanlığı yaptım. 30 yıldır iş hayatı deneyimim var. İş insanının da ne hissettiğini iyi bilirim”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos ve TÜSİAD heyetini kabul etmesinin ardından İBB binasının önünde duran kalabalıkla konuştu. İmamoğlu, İBB Başkanlık binasında bugünden itibaren kendisine sorunlarını ulaştırma isteyen vatandaşlar için ‘talep masası’ kurulduğunu da duyurdu. Vatandaşlar taleplerini dile getirmek için belediyenin kapısında kuyruk oluşturdu. İmamoğlu ile konuşma fırsatı bulanlar, hem sorunlarını dile getirdi hem de İBB başkanından iş istedi. İmamoğlu, yaklaşık 10 dakikalık görüşmenin ardından basının sorularını yanıtlamak için İBB başkanlık binasına girdi. 

“Bu süreçlerin nasıl yönetilmesi gerektiğini iyi biliyoruz”

Basın mensuplarının yaklaşık 10 dakika boyunca sorularını yanıtlayan İmamoğlu’na ihale süreçleriyle ilgili de soru geldi. Muhabirin, “İlk geldiğinizde, ihaleler ve ödemelerle ilgili bir talimatınız olmuştu. İkinci mazbatayı aldığınız süreçte de ihale süreçleri durduruldu mu? Şirketlere hak ediş ödemeleri yapılıyor mu? Ödeme için iştiraklerin kapılarında bekleyen birçok şirket varmış duyumları alıyoruz…” sorusuna cevap veren İmamoğlu, rutin birtakım temel ihtiyaçlarla ilgili bir kısıtlamanın olmadığını belirtti. İmamoğlu şöyle devam etti: “Örneğin, vatandaşlarımızın sosyal yardımla ilgili temel ihtiyaçları. Ama bazı ödeme dengesini oluşturmak, mevcut bütçeyi analiz etme konusunda elbette ki bir dönemin sıkı kontrolden geçirilmesi için talimatları arkadaşlarım ilgili kurumlara ilettiler. Zaten talimatın iletildiği günle bugün arasında geçen mesai zaman dilimi üç gün. Dolayısıyla, o kapıda kuyruk olma vesaire üç günde olmaz. Biz, süreci dengeli bir şekilde biliyoruz. Bu süreçlerin nasıl yönetilmesi gerektiğini iyi biliyoruz. 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. 30 yıldır iş hayatı deneyimim var. İş insanının da ne hissettiğini iyi bilirim. Bir kurumun da ona nasıl davranması gerektiği konusunda tecrübelerimiz var. Süreci arkadaşlarımızla paylaştık. Bir yandan da İBB’nin mevcut ekonomik durumu da var. Düne kadar tıkır tıkır bir sistem işliyordu da şu anda ‘Ödeme alamıyorum’ diyecek hiç kimse yok İBB’ye iş yapan. Ama mevcut ekonomik sorunlarına rağmen, tespitlerimiz yaparak pazartesi günü, nerede başladığımızı, hangi durumda olduğumuzu hem İstanbul’a hem meclise anlatarak yola çıkacağız. Sonrasında da kurumumuza iş yapan insanlara olan maksimum saygımızı onlara gösterip, beraber bir süreç yönetimi konusunda senkronize bir çalışma ortamı yaratacağız hem de finansal anlamda tedbirlerimizi yine kamuoyuna anlatacağız.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.