Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Türkiye, Libya’daki iç savaşta aktif taraf mı?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici son yazısında, Japonya’daki bir basın toplantısında yabancı bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sorusunu hatırlattı: “Sayın başkan, bugün Libya’daki General Hafter, savaşçılarına bütün Türk gemi veya uçaklarına ateş etme talimatı verdiğini açıkladı. Sizin bu tehdide yanıtınız nedir? Özellikle Hafter’i BAE’nin silahlandırdığı ve Suudi Arabistan’ın desteklendiği düşünülünce. Bu, Türkiye ve iki Körfez ülkesi arasında Libya’da yaşanan yeni bir vekalet savaşı mı?”

Bildirici şöyle devam etti: “Enteresan şekilde Erdoğan, sorunun ‘Türkiye’nin vekalet savaşı mı’ bölümünü yanıtsız bıraktı. O yanıtlamadığı gibi, bu soru Türkiye’de yayımlanan haberlerde de yer almadı. Hemen tüm medya kuruluşları, yabancı gazetecinin sorusunu, ‘Hafter güçlerinin tehdidinin anımsatılması üzerine’ gibi genel ifadelerle geçiştirerek sadece Erdoğan’ın sözlerini yayımladılar.
Onunla da kalmayıp Japonya’ya Erdoğan ile birlikte giden Türk gazeteciler, ‘Libya’daki vekalet savaşı’ sorununun yakınından bile geçmediler. Erdoğan’ın G-20 zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında soracaklar mı diye bekledim orada da sormadılar.”

Bildirici’nin, “Ülkenin bu kadar yakıcı bir sorunun içine yuvarlanmasını görmemek, sormamak, üzerine gitmemek eşine az rastlanır bir gazetecilik dramı olsa gerek…” diye bitirdiği yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.