Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Engin, Cumhuriyet davasında mahkumiyet kararının bozulması talebini değerlendirdi: “Hukukun uygulanmaya başladığına ilişkin bir ipucu olabilir”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Gazetesi Davası’nda verilen mahkumiyet kararının bozulmasını istedi. 2017 yılında başlayan Cumhuriyet Davası’nda yaşanan gelişmeyi, davada ceza almış olan gazeteci Aydın Engin değerlendirdi.  

Asıl karar ilgili dairede 

Aydın Engin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hemen hemen herkes için mahkumiyet kararının bozulmasını istemesinin “beraat” anlamına gelmediğini ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ilgili dairelerle görüşmesi gerektiğini belirtti. Asıl kararı ilgili dairenin vereceğini vurgulayan Engin, “Bu karar bizim için yararlı. Yeniden hukukun uygulanmaya başladığına ilişkin bir ipucu olabilir ama yoğurdu üflemek lazım, acele etmemek lazım. Eğer ilgili daire savcının kararına katılırsa içeride olan arkadaşlarımıza da bu durum sirayet edecek” dedi. Engin, ilgili dairenin savcının talebini ne zaman gündeme alacağının belirli bir süresinin olmadığını da sözlerine ekledi. 

“Bunu içeride yatanlar anlar, yatmayan birtakım siyaset bezirganları anlayamaz”

Aydın Engin, meclisin tatile girmesini ve gazetecilerin cezaevinde kalmasını “AKP’nin hukuku” olarak değerlendirdi. Engin, kesin olarak beraat kararının çıkacağı bir yargılamada, gazetecilerin meclis tatil olursa haksız yere içeride kalacağını söyledi ve  “Binali Yıldırım meclis tatile gitmeden istinaf mahkemesi kararlarının Yargıtay’a gitmesini engelleyen madde değişecek dedi ve bu lafta kaldı. Mecliste bunun görüşülmesi sadece beş dakika. Ama AKP hukuku ve adaleti buna ‘hayır’ dedi. Bu durumu yatanlar anlar. Ama yatmayan birtakım siyaset bezirganları ise anlamazlar ya da intikam aldıkları için bundan hoşnut olurlar” dedi. 

Söyleşinin tamamı için: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.