Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Franck Ribery sürpriz bir kararla Fiorentina’ya transfer oldu

Bayern Münih ile başarılarla dolu 12 yılın ardından, Fransız yıldız Franck Ribery, İtalyan ekibi Fiorentina ile anlaştı.

Geçe sezonun başında Ribery ve Arjen Robben’in sözleşmelerinin uzatılmayacağını açıklayan Bavyera ekibi yeniden yapılanmaya gitme kararı almıştı. Bu doğrultuda sezonun sona ermesiyle serbest kalan Ribery ve Robben’in ne yapacağı merak konusuydu. Hollandalı yıldız isim Arjen Robben futbol kariyerini noktalarken, Franck Ribery, Seria A’nın yolunu tuttu.

Fiorentina bu yaz transfer döneminde başka bir yıldız Kevin-Prince Boateng’i takıma katmıştı.

2004-2005 sezonunun ara transfer döneminde Galatasaray’a gelen ama alacaklarını bahane edip bedelsiz olarak Marsilya’ya giden Franck Ribery, bir sezon Marsilya forması giydikten sonra Bayern Münih’e 30 milyon euroya transfer oldu ve 12 yıllık serüven başladı.

Kariyerindeki ilk kupayı Galatasaray ile 2004-2005 sezonunda Türkiye Kupası’nı alarak kazanan Ribery, Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi (2012-2013) dahil olmak üzere toplam 24 kez kupa sevinci yaşadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.