Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Kırıkkale’de: “Emine Bulut cinayetten yarım saat önce ölümle tehdit ediliyor ve karakola gidiyor”

Haber: Okan Yücel & Batu Bozkürk

Emine Bulut 38 yaşındaydı. 18 Ağustos Pazar günü Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının yanında eski kocası Fedai Varan tarafından bıçaklanarak katledildi. Medyascope olarak Kırıkkale’de geçirdiğimiz bir gün boyunca olay hakkında bilgi topladık.

Kırıkkale’nin Yuva Mahallesi’nde Emine Bulut için Kırıkkale Belediyesi’nin kurduğu taziye çadırında Bulut’un ailesi ve yakınlarıyla görüştük. Bulut’un babası Ahmet Bulut ve kardeşi Kazım Bulut, Fedai Varan ile Emine Bulut’un olaydan önceki ilişkilerine dair bilgi verdi. Emine Bulut ön muhasebeci, Fedai Varan güvenlik görevlisiydi.

“Fedai Varan kızıma şiddet uyguluyor, uyuşturucu kullanıyordu”

Baba Ahmet Bulut, kızı ile Fedai Varan’ın yaklaşık 10 yıldır ayrı yaşadıklarını ancak resmî olarak dört sene önce boşandıklarını söyledi. Kızının evli olduğu dönemde kocasının Emine Bulut’a şiddet uyguladığını, kumar oynadığını, alkolik olduğunu ve uyuşturucu kullandığını ifade etti.

Kardeş Kazım Bulut, bu süreç içinde Emine Bulut’un, kızını, Fedai Varan’ın iddia ettiği gibi ona göstermemeye yönelik bir çabası olmadığını söyledi. Aksine, Varan’ın baba olarak kızıyla zaten fazla ilgilenmediğini, haftada bir görme hakkı olmasına rağmen iki üç ayda bir görmek istediğini kaydetti.

Kazım Bulut’a göre, son bir yıl içinde Fedai Varan, Emine Bulut ile pek çok kez temasa geçti. Hatta bazen şiddetli tartışmalar yaşansa da Emine Bulut olayın büyümesini ve ailesine zarar gelmesini engellemek için bu durumdan yakınlarına bahsetmedi.

Emine Bulut’un kardeşi Kazım Bulut.

Olaydan yarım saat önce Varan ölümle tehdit etti, Bulut karakola gitti

Kardeş Kazım Bulut’un verdiği bilgilere göre, olay günü Fedai Varan, kızını görmek istediğini söylüyor ve bunun üzerine Emine Bulut kızını da yanına alarak Varan ile görüşmeye gidiyor. Bir kafede görüşen Bulut ve Varan arasında bir tartışma çıkıyor ve Varan, Bulut’u ölümle tehdit ediyor. Bunun üzerine Emine Bulut karakola giderek şikâyette bulunuyor. 

Varan ise Bulut’u karakolun çıkışında takip ediyor ve onu ve kızını bir dolmuşa binerken görüyor. Varan, Bulut’u kolundan tutup indirmeye çalışırken dolmuş şoförü ve olayı gören birkaç kişi daha araya girmek ve Fedai Varan’ı oradan uzaklaştırmak istiyor. Ancak Emine Bulut yanında kızı da olduğu için olayın büyümesinden endişeleniyor ve dolmuştan inip eski kocasıyla görüşmek zorunda kalıyor. Devamında Menderes Caddesi’ndeki bir köfte lokantasına geçiliyor ve çıkan tartışma sonrasında kamuoyuna da yansıyan vahşet anları yaşanıyor. 

Emine Bulut yaşamını hastanede değil, olay yerinde yitiriyor

Olayın hemen ardından orada olduğunu ifade eden bir kişinin bize anlattığına göre iki kişi Fedai Varan’ı lokantanın dışına çıkarmaya çalışıyor. O sırada Varan cinayeti işlediği bıçağı düşürüyor ve olay yerinden kaçarak arka sokağa gidiyor, daha sonra taksiye binerek uzaklaşıyor. Kazım Bulut’a göre Emine Bulut, yapılan haberlerin aksine hastaneye kaldırılamadan, lokantada hayatını kaybediyor. Daha sonrasında ise Fedai Varan, Baba Ahmet Bulut’u telefonla arıyor ve onu “Seni de öldüreceğim, sülalenizi kurutacağım” diyerek tehdit ediyor. Ahmet Bulut, bu tehdidi daha önce kızının Varan’la görüşmesini bir kez engellemiş olmasına bağlıyor. Bulut, bu telefonu aldığı sırada hastanede olduğunu ve durumu hemen polislere haber verdiğini belirtiyor.

“Fedai Varan uzun süredir yanında bıçak taşıyordu”

Emine Bulut’un taziye çadırında konuştuğumuz diğer yakınları, Fedai Varan’ın uzun süredir bıçakla dolaştığını ve bu olayı önceden planlamış olabileceğini söylüyor. Kırıkkale’nin küçük bir yer olduğunu belirten yakınları, bu bilgileri Fedai Varan’ın çevresinden edindiklerini aktarıyor. 

Bulut’un yakınları, Adalet Bakanlığı’na ulaşarak olay yeri görüntüleriyle ilgili yayın yasağı getirilmesini sağladıklarını ve hastanede çıkan bir fotoğrafla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söylüyor. Bunun yanında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın olaya müdahil olduğunu ve küçük kızın psikolojisini de düşünerek mümkün olduğunca görüntü vermediklerini belirtiyor. 

Fedai Varan’ın yakınları aileye başsağlığı dilemedi

Zanlı Fedai Varan’ın yakınlarının başsağlığı için kendileriyle iletişime geçmediklerini belirten Ahmet Bulut ve Kazım Bulut, küçük kızı kendilerinin büyütmek istediklerini söylüyor. Emine Bulut’un kızının bakanlıktan gelen psikologlarla belirli aralıklarla görüştüğünü söyleyen aile üyeleri, kızın evde kendileriyle birlikte kaldığını anlatıyor.

Emine Bulut ise pazartesi günü, yaşadığı mahalle olan Kırıkkale Yuva Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.