Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ağustos ayında erkekler 49 kadını öldürdü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ağustos ayı kadın cinayetleri raporunu yayınladı. Rapora göre, ağustos ayında 49 kadın erkek şiddetinden dolayı hayatını kaybetti. 

Kadınlar yüzde 29 oranında evli oldukları erkek tarafından öldürüldü. Bunu sırasıyla akraba ve tanıdık, tespit edilemeyen fail, sevgili, ayrıldığı erkek, baba ve boşandığı erkek izledi. Kadınların 25’i ateşli silahlarla, 12’si kesici aletle, üçü düşerek, ikisi boğularak katledildi. Öldürülen kadınların yüzde 39’u bekâr, yüzde 29’u ise evliydi. Raporda, dört kadının nasıl öldürüldüğü henüz tespit edilemedi fakat 25 kadının silahla vurularak öldürüldü belirtildi. Öldürülen kadınların yüzde 41’i 36-65, yüzde 10’u ise 19-24 yaş aralığında.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.