Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Partiden ihracı istenen Selçuk Özdağ: “AK Parti bindiği dalı kesti, bir kişinin aklıyla Türkiye yönetilmez”

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı dün yapıldı. Yeni bir parti kurması beklenen Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı’nın AK Parti’den kesin ihracı istendi.

Kararı Medyascope’a değerlendiren Selçuk Özdağ, “Adalet ve Kalkınma Partisi kendi bindiği dalı kesiyor; kendi başbakanını ihraç ediyor, genel başkan yardımcılarını ihraç etme kararı almış vaziyetteler. Biz pozitif eleştirilerde bulunduk. ‘Gördüğümüz yanlışları doğruya çevirebilir miyiz’ diyerek parti üst kademesinin görmediği yanlışları onlara göstermeye çalıştık. Onlar görmek, yanlışları düzeltmek yerine kolay yolu tercih ettiler” dedi.

AK Parti’de genel başkan yardımcılığı ve üç dönem Manisa milletvekilliği yapan Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti, 2013’e kadar sorun çözen bir partiydi. 2013’ten bugüne kadar sorunların çözdüğü bir parti haline geldi. 2013’e kadar AK Parti’ydi, 2013’ten sonra AKP oldu. AK Parti konuşanların partisiydi, eleştiriye açıktı, eleştirilerden özeleştiri çıkartmaya çalışan erdemler hareketiydi.”

“Bizi susturmaya çalışsalar da Türkiye’deki problem göz önünde”

Partinin eleştiriye tahammülü kalmadığını söyleyen Özdağ, “Gördüğümüz kadarıyla eleştiriye tahammülleri kalmamış. Konuşanlardan çok susanların partisini tercih etmişler. Bizi susturmaya çalışsalar da Türkiye’deki problemler göz önünde. Millet enflasyonu, yoksulluğu, yolsuzluğu, işsizliği, eğitimdeki fırsat eşitsizliğini, gelir dağılımındaki adaletsizliği konuşuyor ve konuşmaya devam edecek” diye konuştu.

“Bugünden itibaren söz de karar da milletin. Biz Sayın Başbakan’la ve arkadaşlarımızla değerlendirmelerden sonra da daha kapsamlı bir açıklamayı tercih ediyoruz” diyen Özdağ, “Sayın Başbakan derken Ahmet Davutoğlu’nu mu kastediyorsunuz?” sorumuza “Evet, Ahmet Davutoğlu Bey’den bahsediyorum. Zaten başka başbakan yok ki efendim! Öteki atandı; ötekine sen başbakansın sen genel başkansın dediler. Ahmet Bey seçildi” yanıtını verdi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Konya mitingine dikkat çeken Özdağ, “Bu Konya mitingi bunların canını sıktı. 200 bin kişilik mitingler yapılırdı, ama bu seferki miting 10 bin kişilikti. Aksaray, Karaman, Ankara ve Kayseri gibi önemli şehirlerden taşımayla bile 10-15 bin kişi toplayabildiler. Konya, Sayın Davutoğlu’na sahip çıktı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de eleştiren Özdağ, “Bu, kolektif aklı arka plana atan bir sistem. Bir kişinin aklıyla Türkiye yönetilmez. Devlet, çok kişinin aklını ortaya koyabileceği bir mekanizmadır, bir kişinin aklıyla hareket etmez” diye konuştu.

AKP’nin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinden ders çıkarması gerektiğini ancak bunu yapamadığını belirten Özdağ, “Bu saatten sonra mitinglerinde ‘Kendim ettim, kendim buldum’ türküsünü çığırabilirler” dedi.

Ayhan Sefer Üstün: “Perinçek ile kol kola olanlar kendi arkadaşlarının uyarılarına tahammül edemedi”

İhracı istenen AKP’lilerden Ayhan Sefer Üstün de yaptığı yazılı açıklamada, henüz taraflarına iletilmiş yazılı bir tebligat olmadığına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Hayatım boyunca dosdoğru olmaya gayret ettim. AK Parti kuruluş ilkelerinden uzaklaştığında da bunları önce içeride, sonra dışarıda açık bir dille ifade ettim. AK Parti kurucu ilkelerinden uzaklaşmamış olsaydı iyi niyetli yapıcı uyarılarımızı dikkate alırdı. Maalesef Perinçek ile kol kola olanlar, terörist başından dahi medet umanlar kendi arkadaşlarının haklı uyarılarına tahammül edemediler. Yeni Ömerler arayanlara, ‘Önce siz Ömer olmalısınız’ dedik, buna tahammül edemediler.”

Ahmet Davutoğlu’yla görüşmelerinin ardından tutumlarını belirleyeceklerini de belirten Üstün, açıklamasını “Bir hareket; kendi genel başkanını, öz evlatlarını yiyorsa artık o hareketin nereye evrildiğini, nereye doğru koştuğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye bitirdi.

Selçuk Özdağ ile söyleşimizin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.